André Bonhomme, Le Coteau de l’Épinet

André Bonhomme, Le Coteau de l'Épinet

379,00 DKK

Yderligere produktinfo

13,5% vol.

Viré-Clessé “Le Coteau de l’Epinet”: Enkeltmark. Epinet-området ligger i den nordlige del af Viré Clessé. Eksponeringen er fuld øst, og jorden består af røde ler med små hvide kalksten på overfladen. Stokkene blev plantet i 1923. Vinifikation på druernes naturlige gær i barrique i ca. 24 måneder. Tæt og kompleks vin.

Domaine Bonhomme blev grundlagt i 1956 af André Bonhomme og hans kone Gisèle. De startede ud med 4 hektar jord fra Andrés far Joseph Bonhomme; dengang solgt som Mâcon Viré. Helt fra begyndelsen har domænet konsistent lagt vægt på kvalitet gennem omhyggeligt markarbejde og vinificering, som bidrog til, at André opnåede stor respekt blandt sine kolleger. Ud over at være medstifter af de uafhængige vinproducenter i Saône-et-Loire var han også en central initiativtager til den nye Viré-Clessé-appellation i 1990’erne.

I dag har André overdraget stafetten til sin datter Jacqueline og hendes mand Eric Palthey, som sammen med sønnerne Aurélien og Johan viderefører domænet. Domænet råder over 14 hektar på ler og kalksten i Viré og Clessé. 98 procent af produktionen er hvid og 2 procent rød på hhv. Chardonnay og Gamay.

Arbejdet i vinmarkerne er traditionelt; der arbejdes økologisk, og der anvendes ingen kemi mellem vinstokkene. Brugen af svovl og kobber mod meldug og skimmelsvamp holdes på et minimum, så planterne bevarer deres eget, naturlige forsvar.

Parcellerne vinificeres separat på den naturligt forekommende gær. Nogle vine gærer på temperaturstyrede ståltanke, mens andre gærer på egetræsfade. Alle vinene gennemgår malolaktisk gæring. Enkeltmarksvinene, som er familiens stolthed, tilbringer op til 24 måneder på fad i familiens fugtige og mørke kælder under vingården, hvilket er uhørt længe i området. Vinene filtreres let før aftapning.

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.