Ca’ del Baio, Barbaresco Autinbej

Ca' del Baio, Barbaresco Autinbej

249,00 DKK

Yderligere produktinfo

I den piemontesiske dialekt dækker autinbej over en selektion af de allerbedste Nebbiolo-druer, som kommer fra udvalgte parceller på ejendommen, hvor jordbundsforhold og modning er optimal. Giulio Grassos far, Ernesto, brugte ofte dette ord for at betegne de mest optimale steder i vinmarkerne. Mens 2014 var en vanskelig årgang i de fleste italienske vindistrikter, inkluderet Piemonte, oplevede man nærmest perfekte forhold i et begrænset område af Barbaresco, og man besluttede derfor hos Ca del Baio at producere en ny, eksklusiv Barbaresco i netop denne årgang: Autinbej.

Druerne til denne vin er primært hentet på to parceller, den ene vender mod vest og den anden mod øst. Dette giver en perfekt balance mellem friskhed, finesse, struktur og kødfulhed. Vinstokkene her er plantet i 2008 og 2009, på en klassisk jordbund af mergel, kalk og sand. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på store, slavonske træfade (boti) og efter aftapning i min. 4 måneder på flaske.

Vinen har en flot, rubinrød farve og i den meget intense og indtagende duft finder man nuancer af violer, hindbær og kirsebærsten samt krydrede toner af hvidt peber og bitter chokolade. Mange af de samme toner finder man også i smagen, som er både kompleks og harmonisk. Eftersmagen afslører god tannin og koncentreret frugt, men også en flot finesse. Den vil egne sig fint til and, svinekød, lam eller fuglevildt. Serveres i store glas.

Producenten:

Ca del Baio har igennem 4 generationer og siden 1880 været ejet og drevet af familien Grasso. Familien råder i dag over en fornem portefølje af marker i nærheden af landsbyen Treiso (7 km. fra Alba), samt i selve Barbaresco. De har således parceller i nogle af de bedste marker i området, herunder i Asili, Valgrande, Marcarini og Pora. Ca del Baio har (naturligvis) primært tilplantet markerne med Nebbiolo, men de dyrker også Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay og… Riesling!

For familien Grasso, har respekten for naturen altid været en selvfølgelighed mere end en formuleret filosofi, og man har i mange år således ikke brugt kunstgødning eller pesticider på markerne. Men i 2017 fik respekten dog substans i en mere formuleret filosofi, da man tilsluttede sig et nyt lokalt projekt i Piemonte, der tager sigte på at fremme økologi og bæredygtighed. Dette projekt hedder The Green Experience og er et hjælpe- og kontrolorgan, hvor man bl.a. forpligter sig til at respektere 10 regler, som f.eks. fremmer miljøvenlige dyrknings- og produktionsmetoder (bl.a. uden kemikalier), biodiversitet, florabeskyttelse og udbredelse af gavnlige insekter og fugle.

Drue(r)

100% Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.