Ca’ Del Baio, Barbera D’Alba Paolina, Piemonte

Ca' Del Baio, Barbera D'Alba Paolina, Piemonte

149,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris134,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Ca´del Baios Barbera d´Alba Paolina er opkaldt efter datteren Paola (Paolina betyder ”lille Paola”), som er uddannet oenolog (kældermester) på vinuniversitetet i Alba, og i dag deltager i vinificeringen sammen med faderen. Barbera hentes fra husets vinmarker i Treiso, hvor vinstokkene er plantet i 1960. De sydøstvendte marker får en perfekt eksponering mod solen og druerne er som regel plukket fra midten af september til først uge af oktober. Efter en langsom og kølig gæring på ståltanke, får vinen lov at modne i 8 måneder på store træfade af slovensk eg.

Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler. Den vil egne sig fint til retter med svine-, kalve- eller lammekød, samt fjerkræ og ikke for kraftige oste. På grund af sit dejlige krydderi er den også perfekt til vildt. Serveres på store glas.

Producent:

Ca’ del Baio har igennem 4 generationer og siden 1880 været ejet og drevet af familien Grasso. Familien råder i dag over en fornem portefølje af marker i nærheden af landsbyen Treiso (7 km. fra Alba), samt i selve Barbaresco. De har således parceller i nogle af de bedste marker i området, herunder i ”Asili”, ”Valgrande”, ”Marcarini” og ”Pora”. Ca’ del Baio har (naturligvis) primært tilplantet markerne med Nebbiolo, men de dyrker også Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay og… Riesling!

For familien Grasso, har respekten for naturen altid været en selvfølgelighed mere end en formuleret filosofi, og man har i mange år således ikke brugt kunstgødning eller pesticider på markerne. Men i 2017 fik respekten dog substans i en mere formuleret filosofi, da man tilsluttede sig et nyt lokalt projekt i Piemonte, der tager sigte på at fremme økologi og bæredygtighed. Dette projekt hedder ”The Green Experience” og er et hjælpe- og kontrolorgan, hvor man bl.a. forpligter sig til at respektere 10 regler, som f.eks. fremmer miljøvenlige dyrknings- og produktionsmetoder (bl.a. uden kemikalier), biodiversitet, florabeskyttelse og udbredelse af gavnlige insekter og fugle.

Land

Område

Producent

Årgang

2021

Indhold

75cl

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.