Cantina Tramin, Toscana

Cantina Tramin, Toscana

149,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris134,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Vinen kombinerer letheden af den venlige lokale drue Schiava med Pinot Noirs behagelige frugt og Merlots rigdom. Med vinen samler Tramin Alto Adiges historie og traditioner indenfor vinfrefremstilling.

T-Rosso er har en skøn duft af frisk frugt og en imødekommende, frisk og blød smag. Det er en elegant vin på bordet til lette retter med kød eller fisk.

Let, frugtrig og frisk rødvin på Pinot Noir og lokale Vernatsch (Schiava) samt lidt Merlot. Fin dybde og frugtig, læskende, umiddelbar stil. Nydes ung og kølig til lette retter eller alene. Den bærende smag er Pinot Noir. Vernatsch tilføjer lys, livlig sprød frugt med lav syre og Merlot lidt krop og rundhed. Markerne ligger i 250 – 500 m.s højde med kalk, ler og grus. Efter afstilkning gærer druemosten i ståltank, hvor vinen lagrer videre til tapning. Små 3 g. restsukker/l.

Producent:

Cantina Tramin er et af mange kooperativer i området ved foden af Dolomitterne, men det udmærker sig ved at have fået stor respekt for sine vine internationalt. Det blev startet af den lokale sognepræst i 1898, men det er den nuværende leder Willi Stürz, som har formået at skabe en enestående korpsånd blandt de næsten 300 ejere af 245 ha. marker. Han kom tilbage til sin fødeby som uddannet vinmager i 1989 og har ikke stået stille siden. Al dyrkning, markpleje og høst koordineres omhyggeligt, og vinene har nået en sådan kvalitet, at Tramin tyve gange har haft en 3-glas vin (topklasse) i vinguiden Gambero Rosso, og huset er generelt vurderet med to stjerner som kun 30 i hele Italien. Willi Stürz blev årets vinmager i Gambero Rosso i 2004.

Der er nyligt bygget et nyt vinhus i avanceret design, hvor al flytning af most og vin sker ved tyngdekraft. Cantina Tramin har fået “Vini Buoni EcoFriendly Award” for bæredygtig drift og lavt energiforbrug.

Sydtyrol er det tidlige Østrig-Ungarske land, til 1919. Den nordlige Alto Adige er del af provinsen Trentino-Alto Adige. Størstedelen af befolkningen her har tysk som første sprog, og vintraditionerne er mere østrigske end Italienske. Området er ekstremt bjergrigt og er på samme breddegrad som Bourgogne.

Vinmarkerne ligger næsten alle i tilknytning til Adige floden og de sidedale, dens bifloder har skabt. Jorden er meget mineralrig, og muligheden for at modne druer så højt, som mange af markerne ligger, skylder at opvarmet vind fra dalbundene stiger op ad skråningerne. Den næsten konstante bevægelse i luften er også væsentlig for at holde svamp og andre vinmarkssygdomme væk.

Området fik appellation i 1975 og bruger et hav af lokale druer. Dog har markedsforholdene tilskyndet til at plante de internationalt kendte, så syv druesorter, overvejende hvide, står nu for 2/3-del af de ca. 4600 ha. marker. Den eneste lokale af disse er den røde Lagrein. Vinene er generelt kendetegnet ved en fin balance mellem modenhed og en stringent kølighed, da de fleste marker har meget lave nattemperaturer.

Årgang

2021

Land

Område

Producent

Cantina Tramin

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.