Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Caparzo, Rosso di Montalcino, Toscana

Caparzo, Rosso di Montalcino, Toscana

149,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris134,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter årgangens stil. Vinen gennemgår en klassisk gæring på ståltanke, efterfulgt af en 5 dags yderligere skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en spontan malolaktisk gæring er den lagret i op til et år på store slavonske egetræsfade (50 hl. + 80 hl. botti) og derefter min. i 3 måneder på flaske inden afskibning.

En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær. En imponerende vin!

Den vil egne sig fint til pastaretter med sauce, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen har potentiale nok til flere års lagring (4-8), hvis man har tålmodighed til det. Drukket i sin ungdom, må den gerne iltes på karaffel i 1-2 timer.

Producent:

Caparzo ligger 4-5 km. nordøst for den meget smukke by Montalcino på et sted, der oprindeligt hed Ca’ Pazzo (”den skøres hus”). Produktionspotentialet var enormt på denne ejendom, som havde fremstillet vin igennem århundreder, men som i løbet af 50’erne og 60’erne var blevet mere end forsømt.
Tingene ændrede sig fra 1970, hvor et dynamisk team lod ejendommen gennemgå en total istandsættelse, og hvor de omkringliggende jorder blev nybeplantet med især Sangiovese Grosso men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon og en smule Traminer.
I slutningen af 1990’erne blev ejendommen købt af Elisabetta Gnudi Angelini, som både investerede en del af sin formue og helt klart også sin sjæl i Caparzo.
I dag udgør vinmarkerne på Caparzo i Montalcino i alt 90 ha., fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig.
Mere end 40 års vindyrkning på ejendommen har givet teamet bag Caparzo stor erfaring med, hvilke kloner, druesorter og teknikker, der er de bedst for stedet, og i øvrigt på de to andre vingårde Elisabetta Gnudi Angelini har købt efterfølgende: Borgo Scopeto (70 ha.) i Castelnuovo Berardenga, øst for Siena (Chianti Classico) og Doga delle Clavule (60 ha.) i Magliano, nær Grosseto (Maremma).

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.