Cascina Ballarin, Barbera d’Alba Pilade

Cascina Ballarin, Barbera d’Alba Pilade

179,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris161,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Det er den tidligere ejer (Mr. Pilade) for en af de vinmarker Cascina Ballarin ejer i la Morra, som har givet navnet til vinen, da hovedparten af druerne hentes der. Resten af Barbera-druerne hentes i Grinzane Cavour. Begge parceller vender mod øst og har derfor en perfekt eksponering mod solen. Vinstokkene er mellem 14 og 45 år gamle.

Barbera Pilade bliver gæret på temperaturregulerede ståltanke. Både temperaturen og gæringsvarighed varierer efter årgangens stil. Dernæst bliver Pilade lagret 6 måneder, delvist på franske egetræsfade og delvist på store slovenske træfade en fordeling som også varierer efter årgangen. Efter aftapning bliver vinen lagret yderligere i 6 måneder, inden den frigives.

Barbera Pilade har en meget lækker duft med toner af krusemynte og honningkage. I smagen har vinen en flot fedme, krydrede nuancer og en god velour. Den har en meget lang og charmerende eftersmag, hvor der afsløres meget potentiale. Den efterlader indtryk af varme krydderier (kanel) i munden og samtidig en flot sprødhed med sødlige grønne toner (friske krydderurter). Prøv den til lam, til and eller til kalvekød.

Producenten:

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt ‘Cascina Ballarin’ (‘Danserens vingård’), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre…) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området – eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ‘Grand Cru’-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.

Drue(r)

100% Barbera

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.