Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Cascina Ballarin, Barolo Tre Ciabót

Cascina Ballarin, Barolo Tre Ciabót

399,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris359,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

 

Det er de små stenbygninger, man typisk ser på vinmarkerne i Piemonte (på lokaldialekt ciabot), som har givet navnet til denne vin. For i dette tilfælde er druerne plukket på tre forskellige marker med hver deres ciabot i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte dAlba og Novello. Vinstokkene er fra 15 til 60 år gamle og vokser mellem 230-250 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normal i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet på en kombination af nye og brugte franske barriques (225 l.) og tonneaux (500 l.), samt ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.

Barolo I tre Ciabot fremstår rubinrød i glasset, med orange skær. Duften er fyldig og elegant, med toner af mørke roser og violer men også stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær, samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med stor modningspotentiale. Vinen er særdeles velegnet til vildt eller oksekød eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

Producent:

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt ‘Cascina Ballarin’ (‘Danserens vingård’), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre…) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området – eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ‘Grand Cru’-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.

Drue(r)

Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.