Cascina Ballarin, Langhe Rosso “Cino”

Cascina Ballarin, Langhe Rosso "Cino"

119,00 DKK

Yderligere produktinfo

Vinen er blevet navngivet Cino til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte Onkel Cino, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto-druer høstet på forskellige parceller på ejendommen nær La Morra, Monforte d’Alba og Novello, hvor vinstokkene er fra 20 til 40 år gamle. Parcellerne vender mod syd, ligger i en højde fra 200-230 m. Undergrunden består hovedsageligt af kalksten og blå mergel. Druesorterne er gæret separat på ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og derefter lagret i 6 måneder på samme type tanke og 6 måneder på flasker, inden vinen forlader kælderen.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde. Cino kan serveres til f.eks. salater med skinke, røget andebryst eller bacon, ukomplicerede pasta- eller risottoretter med fjerkræ, svine- eller kalvekød og til hvidskimmeloste.

Producenten:

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt ‘Cascina Ballarin’ (‘Danserens vingård’), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre…) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området – eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ‘Grand Cru’-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.

Drue(r)

30% Barbera
40% Dolcetto
30% Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.