Cascina Perrone, Dedicato A Malone – Monferrato Rosso

Cascina Perrone, Dedicato A Malone - Monferrato Rosso

125,00 DKK

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

17% vol.

Vinen kommer fra Piemonte i det nordvestlige Italien. Piemonte byder på en bred vifte af forskellige vine, hvor de mest kendte nok er rødvinene Barolo og Barbaresco fremstillet af druen Nebbiolo. Men man må ikke overse de fabelagtige Barbera vine. De allerbedste af slagsen laves omkring byen Asti, hvor vinene opnår en bemærkelsesværdig fedme og rigdom.

Bag Cascina Perrone Appassimento står vinbonden Paolo Marcarino. Paolo’s vingård er beliggende nordøst for Genova i byen Canelli. Til vingården hører kun få hektar, så det er ikke meget mere end Paolo selv kan klare arbejdet. Jordbunden består af kalk- og limsten og er særdeles velegnet til dyrkning af Barbera druen.

Vinen er fremstillet af 100% Barbera. Druerne håndhøstes i begyndelsen af oktober fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år. Druerne sorteres allerede under plukningen og senere også i vineriet for at undgå beskadigede og umodne druer. Inden vinifiktionen tørres druerne efter amarone forbillede vinteren over for at øge vinens koncentration. Dette resulterer i en kraftigere smag og højere alkohol (17%). Den færdige vin lagres i ca. 12 måneder i en blanding af slavonske og franske egetræs fade.

Vinen fremstår med en dyb rød farve. Duften er intens med noter af tørret frugt og vanille. Smagen byder på en del druesødme, der dog følges flot op af Barbera druens charmerende “kant”. Kraftig og intens med flot længde og koncentration. Plask vinen på en karaffel et par timer før servering og find de bedste og største glas frem. Nyd vinen ved 16-18 grader til kraftige kødretter.

Drue(r)

Babera

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.