Château Clarke, Le Merle Blanc de Château Clarke

Château Clarke, Le Merle Blanc de Château Clarke

279,00 DKK

Yderligere produktinfo

Denne lidt glemte, men exceptionelt flotte, hvide Bordeaux præsenterer sig med en sart strågul farve og en subtil bouquet med komplekse aromaer. Kombinationen af mineraliteten fra Listrac’s kalksten og aromaerne af kvæde, og den fine træagtig lakrids, gør underværker.
Smagen er fyldig og præges af den perfekte balance mellem syren og den slående friskhed. Aromaerne fra bouqueten går igen og følger balancen ud i den lange og silkeagtige fornemmelse i eftersmagen.

Producenten:

Château Clarke ligger i Listrac-Médoc og er i dag ejet af Edmond de Rothschild Heritage. Slottet har kun skiftet ejer to gange gennem århundreder: Det blev grundlagt i 1771 af ireren Tony Clarke, overtaget i 1820 af familien St. Guirons og til sidst solgt til Baron Edmond de Rothschild i 1973.
På mange måder et lidt ejendommeligt køb, da Edmond de Rothschild, sandsynligvis som det rigeste medlem af den berømte Rothschild-familie, kunne have købt hvilket som helst slot med et allerede tilbedt terroir på venstre bred. Desuden var han også majoritetsejer af 1. Cru slottet Château Lafite Rothschild i Pauillac, hvilket på mange måder gør valget endnu mere mystisk. Det siges, at baronen ønskede en intim og beskeden vingård, som han selv kunne gøre til et mesterværk. Derfor passede det måske godt, at hele ejendommen var ganske forfalden og en total genplantning var nødvendig. Slottet – og i særdeleshed kældrene og faciliteterne til vinfremstilling – skulle ligeledes undergå omfattende renoveringer og investeringer.

I dag er vinene løftet til nye højder og slottet er ved at få det renommé, som Edmond måske så ud i fremtiden. Slottet er gået i arv til Benjamin de Rothschild og der er nu plantet mere Merlot end Cabernet Sauvignon, da man opdagede, at den lerholdige jordbund og det køligere grusede terroir var bedre egnet til Merlot.
55 ha marker er tilplantet med 70 % Merlot og 30 % Cabernet Sauvignon.
3 ha er tilplantet med 70 % Sauvignon Blanc, 15 % Sémillon og 15 % Muscadelle, som bruges til den helt unikke og dejlige hvide Le Merle Blanc de Château Clarke. 1. vinen hedder Château Clarke og 2. vinen Les Granges des Domaines Edmond de Rothschild (Haut Médoc-apellation). Der flaskes i gennemsnit næsten 25.000 flasker pr. årgang.

Vinene er kendt for deres friske aromaer og en medfølgende dybt markant Médoc-karakter. Château Clarke er bedst efter seks til ni år på flaske, men kan drikkes yngre, men kræver en time eller to på karaffel. Alt efter årgang, er vinen bedst drikkemoden mellem seks og 14 år.

Drue(r)

70% Sauvignon Blanc
10% Sauvignon Gris
10% Muscadelle
10% Semillon

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.