Chateau Coutet, Saint-Emilion Grand Cru, Øko

Chateau Coutet, Saint-Emilion Grand Cru, Øko

349,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris314,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Efter en klassisk gæring på ståltanke med druernes egen gærkultur, foregår den malolaktiske gæring og modningen på store fade (10-35%), samt klassiske barriques af 225 l., både nye (20%) og brugte. Modningen kan variere fra årgang til årgang men varer normalt 14-18 måneder.

Den økologiske Château Coutet er en meget klassisk St. Emilion, med en ret koncentreret duft og mørke toner. Med lidt iltning udvikler duften sig dog mod det mere frugtrig og delikat. Smagen virker allerede afrundet og frugtrig i vinens ungdom, med nuancer af tobak, modne bær og en smule tørt græs. Den viser en god mineralitet sidst i smagen, med flotte krydrede nuancer. Igen, udvikler vinen sig i smagen med iltningen i glasset og får mere velour og harmoni.

Dens indtagende karakter gør vinen perfekt sammen med f.eks. kalvekød, and eller hvidskimmeloste. Nydes ved 18 grader og åbnes ca. 1/2 time før den skal drikkes.

Producent:

Historien om Château Coutet i St. Emilion kan spores 400 år tilbage (1680), og det er nu 12., 13. og 14. generation af familien David Beaulieu, som er engageret i slottets positive udvikling. Slottets areal er i dag på 16 ha., hvoraf de 12,5 ha. er beplantede med i gennemsnittet 38 år gamle vinstokke. Jordbundsmæssigt ligger Château Coutet på det berømte kalk- og sandholdigt plateau St. Martin nær landsbyen St. Emilion, med så berømte slotte som Angélus, Beauséjour-Duffau, Beauséjour Bécot, Franc-Mayne, Grand-Mayne og Bellevue som umiddelbare naboer.

Vinmarkerne er beplantede med 60% Merlot (af den fremragende og i dag sjældne type ”à queue rouge”), 30% Bouchet (Cabernet Franc), 3% Cabernet Sauvignon og 7% Pressac (Malbec), som alle dyrkes økologiske. Familien bag Château Coutet er stolte af, at man aldrig har brugt kemiske sprøjtemidler i markerne. Man arbejder meget manuelt, og for nogle år siden genindførte man sågar trækheste til pløjningen. Dog er man ikke bange for at benytte sig af mere moderne teknikker: For ganske nyligt tog man soldrevne robotter i brug til slåning af græsset mellem rækkerne. Den meget skånsomme bearbejdning af miljøet og omgivelserne har medført et helt unikt mikroklima omkring slottet.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.