Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Domaine Berta-Maillol, Banyuls Rimage

Domaine Berta-Maillol, Banyuls Rimage

200,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris180,00 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Farven står skinnende flot, klar og strågul. Vinen er sødmefuld, cremet og med intense blomsteragtige aromaer. En forfriskende og frugtig vin domineret af akacie og hvide blomster samt citrusfrugter såsom appelsin, citron og grapefrugt. Derudover aner man fine hints af pære, anis og muskatnød. Bemærk 75 cl.

Tilbage i 1611 konstruerede Barnat Maillol sin egen vinkælder med det formål at få sig et destillationsapparat. Datteren Louise Maillol stod til at arve det foretagende, som Barnat havde startet. Hun giftede sig med Raymond Berta, som kom til at spille en større og større rolle i det lille familieforetagende, som han havde giftet sig ind i. Med tiden investerede de i nyere og større udstyr for at udvide produktionen, og i 1910 valgte Louise og Raymond at slå de to navne sammen til Berta-Maillol. De næste 400 år kom der flere og flere generationer til med navnet Berta-Maillol, og på den måde er foretagendet gået i arv helt ind til den dag i dag.
Banyuls er en appellation, som er at finde i det sydfranske ved grænsen mod det catalanske Spanien. Banyuls blev en officielt anerkendt appellation i 1936. I 1962 indførte man dog også en Banyuls Grand Cru. En Grand Cru indeholder de samme druer, men vinen skal lagre i min. 30 mdr. og indeholde min. 75% Grenache modsat de 10 mdr. ved en Banyuls og kun 50% Grenache. Det er kun tilladt at dyrke Banyuls i fire kommuner.
De tilladte druer omfatter Carignan, Grenache Blanc, Grenache Gris, Grenache Noir, Macabeu, Malvoisie and Muscat.
Banyuls er en fransk hedvin, som ofte bruges som en aperitif eller til en dessert. Den kan på mange måder sammenlignes med en portvin, da fremgangsmåden foregår nogenlunde ligedan.
Under gæringen tilsætter man alkohol for at stoppe gæringen før tid, således at der stadig sidder en masse restsukker i druerne. Vinen lagrer enten på egefade eller i glasflasker, hvor de i sidstnævnte tilfælde skal stå i direkte sollys. Det får vinen til at ”maderisere” eller nærmere bekendt ”oxidere”. Resultatet minder meget om portvin, men ofte indeholder Banyuls mindre alkohol end portvin.

Årgang

Land

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.