Domaine Dominique Gallois, Gevrey-Chambertin – Charmes Chambertin Grand Cru

Domaine Dominique Gallois, Gevrey-Chambertin - Charmes Chambertin Grand Cru

1.899,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris1.709,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

13,5% vol.

Perfekt placeret i Cote de Nuits dyrker Dominique Gallois vinstokke fra familiens domæne, der har holdt til i Gevrey-Chambertin siden 1901. Her laver han og familien elegant og kraftig vin fra 4 hektar marker.

I dag drives vingården af Dominique Gallois, som er et forholdsvist ubeskrevet vinblad i Bourgogne. Inden han i 1989 overtog familiens stafet, drev han sin egen restaurant i seks år. Ved overtagelsen gik han straks i gang med at modernisere ejendommen, hvis marker i dag omkring Gevrey Chambertin spænder fra village over 1er cru til en enkelt Grand Cru fra stokke der er plantet i 1919 på den verdensberømte mark Charmes Chambertin lige på den anden side af vejen til Le Chambertin.

Hans filosofi handler om at respektere naturen, terroir og druer så meget som muligt ved at minimere brugen af kemikalier og ved at bruge naturlig gødning. Traditionel vinfremstilling med minimal indgriben er mantraet. I kælderen bliver de høstede druer håndsorteret inden vinen gæres på naturligt forekommende gær, og temperaturstyring er nærmest den eneste udefra kommende styring af den proces. Vinene modner på egefade, hvor af nogle er nye, omend i en forsigtig mængde.

Stilen på vinene fra Domaine Gallois hører til i den kraftfulde og intense ende. Og så er balancen og personligheden altid på plads.

Drue(r)

Pinot Noir

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.