Domaine du Pegau, Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée

Domaine du Pegau, Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée

499,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris449,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

14% vol.

Dom. du Pegau, Châteauneuf-du-Pape ”Cuvée Réservée”: Lagres 2 år på gamle foudres.

Châteauneuf-du-Pape er også kendt som vinen med de 13 druesorter. Domaine du Pegau bruger alle 13 sorter (hvide og røde) i deres røde vine, hvilket efterhånden er en sjældenhed.

Navnet Pegau (gammelt provencalsk ord for antik vinkande) blev skabt i 1987, da Laurence Feraud efter afsluttede vinstudier vendte hjem for at hjælpe sin far Paul på familiens ejendom. Ejendommen havde været i familiens eje i flere generationer, og Paul Feraud havde siden 1986 selv aftappet vine under navnet Domaine Feraud.

Sammen har far og datter gjort ejendommen på 22 ha. til en af de førende i Châteauneuf-du-Pape. 19,5 ha bruges til rødvinsdruer, mens 1½ ha. mark er forbeholdt dyrkning af hvidvinsdruer. Alt drives efter organiske principper. Vinmarkerne fordeler sig på 11 forskellige parceller i de bedste områder i den centrale del af appellationen, bl.a. la Crau, le Grand Pierre og Montpertuis. Det betyder et vekslende terroir af klipper, sten, ler, kalksten og sand. En stor del af vinstokkene er gamle. De ældste vinstokke blev plantet tilbage i 1902.

Familien er entusiastiske fortalere for traditionel vinfremstilling. Efter at druerne er håndplukket og omhyggeligt sorteret i marken, på traktorladet og sorteringsbordet, presses de skånsomt og gærer på hele klaser i store cementbeholdere. Der er ingen tilsætning af gær, og der er ingen temperaturkontrol. Efter gæringen lagrer de røde vine fra 18 måneder og opefter på gamle fade af forskellig størrelse. Der fremstilles i alt omkring 6500 kasser vin om året.

Resultatet er rustikke, runde, rige og kraftfulde vine med stor finesse og elegance, der efter noget tid udvikler mere kompleksitet og krydrede noter.

Drue(r)

80% Grenache
6% Syrah
4% Mourvèdre
1% Vaccarèse
1% Muscardin
8% Andre druer

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.