Domaine Francois Lumpp, Clos Du Cras Long, Givry 1er Cru

Domaine Francois Lumpp, Clos Du Cras Long, Givry 1er Cru

429,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris386,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,64 ha. på 1. Cru-marken Clos du Cras Long, som er en af de mindste 1. Cru-marker i kommunen og en af de sydligste. Den ligger på skråningen i en højde af 256 m., og vender mod syd og sydøst, en placering som giver den en nærmest perfekt eksponering mod solen. Sammen med en høj koncentration af kalksten blandet med mergel (ler), giver det perfekte forhold til at producere Pinot Noir-vine, som både har styrke, bid og finesse.

Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.

Som altid hos François Lumpp har denne Clos du Cras Long en utrolig flot harmoni mellem de tørre, en smule krydrede og tanninrige toner, og en velour og finesse, som er sjælden for Givry-vine. I duften finder man lækre toner af modne, røde kirsebær, tranebær og hvidt peber. I smagen udvikler vinen sig flot med lidt iltning og udvikler ret afrundede nuancer og samtidig en kompleks og krydret karakter. Den samler en Côte de Nuits’ styrke og krydderi, en Côte de Beaunes velour og charme og en stor Beaujolais-Crus’ frugtrighed. En spændende og sammensat vin! Server den til fjerkræ (f.eks. coq au vin), kalv eller fuglevildt, men også til en moden hvidskimmelost.

Producent:

Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991, hvor de besluttede at dele ejendommen og vinmarkerne. François Lumpps hustru, Isabelle, der oprindeligt arbejdede som lærer i byen, blev efterhånden mere og mere involveret i arbejdet på gården. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag ligger vingården og kældrene i udkanten af byen Givry, med vinparcellen ‘Le Pied du Clou’ lige i baghaven. De i alt 9,5 ha. vinstokke er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ‘La Brûlée’, Petit Marole, ‘Clos du Cras Long’ og ‘A Vigne Rouge’.

François Lumpp nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte Givry vinene op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de førhen druknede i. Vejen til dette har i årenes løb været konstant i vinmarkerne på Domaine François Lumpp, med en udvælgelse af de bedste parceller, plantning af de optimale kloner, en næsten pertentlig pleje af vinstokkene for at opnå sunde druer og en ny beskæringsteknik indført i 2013, som holder planten mere sund og samtidig begrænser udbyttet. Siden 1995 har man desuden standset brugen af ukrudtsmidler. Ved sygdoms- og insektbekæmpelse – og kun når det er absolut nødvendigt – bruger man kun midler eller teknikker, som er godkendte i forbindelse med økologisk dyrkning.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.