Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Domaine Huguenot, BOURGOGNE COTE D’OR ROUGE

Domaine Huguenot, BOURGOGNE COTE D’OR ROUGE

299,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris269,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Pinot Noir-druerne til denne vin hentes på forskellige økologisk dyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot. Et par af dem er ”kun” klassificerede som Bourgogne AOP, og vinen må derfor bære denne appellation, selvom hovedparten af druerne dyrkes i Marsannay. Vinstokkene er mellem 35 og 50 år gamle og tilfører vinen en ganske enestående koncentration og kompleksitet.

Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen, en delvis afstikning samt en skånsom masning. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen på ståltank. Efter presning foregår den malolaktiske gæring og en modning af vinen i 12 måneder, i de samme typer tanke. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.

En meget aromatisk og intens rød Bourgogne med stor frugtkoncentration. Her finder man Pinot Noirs klassiske bouquet af jordbær og røde kirsebær samt toner af solbær og blåbær. Efter lidt iltning i glasset udvikler vinen også lækre nuancer af peber og mandler. Slutter meget frugtrig og sprød med en diskret, krydret karakter, som ikke fornægter sin oprindelse i Côte de Nuits. Vinen giver allerede meget fra sig i sin ungdom. Prøv den til fjerkræ, gris, kalv, grønsagsretter eller hvidskimmelost.

Producent:

Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vin- marker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – bragte vinmarkerne fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i appellationerne Bourgogne, Marsannay, Fixin, Gevrey-Chambertin og endelig en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin”.

Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1994. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2019 markerede man på Domaine Huguenot en fuld økologisk godkendelse af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).

Men udviklingen vil sandsynligvis ikke standse her: Philippe og hans kone, Valérie, interesserer sig meget for den biodynamiske tanke…

Årgang

Land

Område

Producent

Domaine Huguenot

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.