Domaine Huguenot, Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Fontenys

Domaine Huguenot, Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Fontenys

950,00 DKK

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Vinen

1er Cru marken ‘Fontenys’ ligger umiddelbart syd for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, som nabo til Grand Cru marken ‘Ruchottes-Chambertin’. Vinene fra ‘Fontenys’ er kendte for deres styrke og harmoni. Både under dyrkning og vinificering tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1.500 fl. Gevrey-Chambertin 1. Cru ‘Les Fontenys’ på Domaine Huguenot.

I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år – og blive større af det.

Server den til råvildt, okse og lam.

Distriktet

Samtidig med at Gevrey-Chambertin med ca. 410 ha. vinmarker er den største kommune i Côte de Nuits, samler den et hav af fremragende vinmarker – den ene mere prestigiøs end den anden – med det tilfælles, at de udelukkende er beplantet med Pinot Noir. I Gevrey finder man ikke mindre end 9 Grand Cru marker og 25 vinmarker i 1. Cru, hvoraf nogle ganske enkelt er fremragende.

Udover disse klassificerede marker finder man også parceller, som ofte sidestilles i kvaliteten med f.eks. 1. Cru. Men som altid i Bourgogne bør man lægge ligeså meget vægt på det firma, som har lavet vinen, som på dens geografiske oprindelse.

Producenten

Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vin- marker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet!

Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – bragte vinmarkerne fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i appellationerne Bourgogne, Marsannay, Fixin, Gevrey-Chambertin og endelig en lille parcel i Grand Cru ‘Charmes-Chambertin’.

Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1994. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 markerede man på Domaine Huguenot en fuld økologisk godkendelse af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).

Men udviklingen vil sandsynligvis ikke standse her: Philippe og hans kone, Valérie, interesserer sig nemlig meget for den biodynamiske tanke.

Drue(r)

Pinot Noir

Årgang

Land

Område

Producent

Har du set vores andre vine?

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.