Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Domaine Huguenot, Marsannay Champs Perdrix

Domaine Huguenot, Marsannay Champs Perdrix

429,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris386,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Lieux-dit-marken ‘Champs Perdrix’ ligger i den sydligste del af appellationen (Couchoy-kommunen mod Fixin), øverst på den højeste skråning i distriktet. Dens navn ‘agerhønsenes mark’ siges at stamme fra netop disse fugle, som ofte byggede deres reder her – i nærheden af skovens kølighed. Jordbunden er meget kalkstenholdig, og en eksponering mod øst giver mange soltimer, dog som sagt med lidt kølighed fra den nærliggende skov. Dette giver generelt aromatiske, intense, mineralske og ret strukturerede vine. De økologisk dyrkede Pinot Noir druer ankommer til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering, og selekteres yderligere på et sorteringsbord. Afstilkningsprocenten kan variere efter årgang og modning. Efter en skånsom masning bliver druerne overført til gæringstanke, hvor man først gennemfører en kold skindmacerering i 7-10 dage for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt. Den efterfølgende alkoholiske gæring varer i ca. 12-15 dage, og vinen overføres derefter på træfade, hvor man først foretager en malolaktisk gæring. Modningen varer i ca. 12-18 måneder, og andelen af nye fade varierer efter årgang. Vinen overføres derefter til rustfrie ståltanke, hvor den afslutter modningen og bundfælder naturligt. Aftapningen foregår efter en ganske let filtrering. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.Marsannay ‘Champs Perdrix’ er en meget aromatisk, dyb, kødfuld og samtidig struktureret vin. Harmonien mellem finesse og kompleksitet er nærmest perfekt, og selv om appellationens klassiske mineralitet og aggressivitet kan mærkes, er det (som de fleste af Domaine Huguenots vine) vinens finesse og elegance, som dominerer til sidst. Serveres til and, fuglevildt og kalv, men også gerne til fyldige rødskimmeloste.

Producent: 

Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vin- marker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – bragte vinmarkerne fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i appellationerne Bourgogne, Marsannay, Fixin, Gevrey-Chambertin og endelig en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin”.

Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1994. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2019 markerede man på Domaine Huguenot en fuld økologisk godkendelse af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).

Men udviklingen vil sandsynligvis ikke standse her: Philippe og hans kone, Valérie, interesserer sig meget for den biodynamiske tanke…

Årgang

Land

Område

Producent

Domaine Huguenot

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.