Domaine Lupé-Cholet, Beaune 1er Cru Les Bressandes

Domaine Lupé-Cholet, Beaune 1er Cru Les Bressandes

499,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris449,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

13,5% vol.

Druerne til denne Beaune høstes på en lille parcel (0,32 ha.) som Lupé-Cholet ejer midt i 1. Cru-marken Les Bressandes, i den nordlige del af appellationen. Efter plukningen i små kasser af 12 kg., bliver de kørt til Clos de Lupé, hvor vinificeringen og modningen foregår. Ved ankomsten til kælderen bliver klaserne yderligere selekteret på et sorteringsbord og – alt efter årgangen – bliver 85-100% af druerne afstilket. Selve gæringen er klassisk efter Bourgogne-skik, nemlig i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen og en naturlig bundfældning bliver vinen modnet i 15-20 mdr. på 228 l. fade (20-40% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges. Aftapning foregår uden klaring og efter en meget let filtrering.

Beaune 1. Cru Les Bressandes har en fin, rubinrød farve og en meget delikat og elegant duft med milde nuancer af chili og peber. I smagen har vinen en god struktur, masser af frugtkarakter og samtidig en meget elegant stil, med en klassisk karakter af modne kirsebær. Træet er flot integreret i vinen.

Vinen kan åbnes ca. 1/2 time i forvejen og bør ikke serveres for varm. Ca. 16°-17°C vil være perfekt. Vinen hører sammen med kraftige kødretter, især grillet kød, lam, vildt eller en moden ost.

Drue(r)

Pinot Noir

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.