Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Domaine Lupé-Cholet, Gevrey-Chambertin Clos Prieur

Domaine Lupé-Cholet, Gevrey-Chambertin Clos Prieur

699,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris629,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

13% vol.

Firmaet har i mange år haft drueforsyninger fra den samme vinbonde på marken Clos Prieur i Gevrey-Chambertin. Det lange forhold har gjort, at det i dag er Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Gevrey-Chambertin Clos Prieur er modnet på 228 l. fade (40% nye, 18 mdr.) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.

Gevrey-Chambertin Clos Prieur fra Lupé-Cholet er meget typisk for sin appellation med sarte nuancer af vilde bær i duften og karakterer af morkler, krydderier og vanille i smagen. Vinen har en god struktur og en god tannin, som giver potentiale til i hvert fald 6-8 års lagring, men i sin ungdom er det først og fremmest de frugtrige og delikate nuancer, som kommer frem i både duft og smag.

Vinen kan drikkes til f.eks. grillet, rødt okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Prøv den også til en god lammekølle. Serveringstemperatur: Ca. 16°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse.

Drue(r)

Pinot Noir

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.