Domaine Lupé-Cholet, Pommard Clos Bizot

Domaine Lupé-Cholet, Pommard Clos Bizot

599,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris539,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

13% vol.

Lupé-Cholet ejer selv en lille parcel på Clos Bizot og har derfor fuld kontrol med vinen fra dyrkning til aftapning. Parcellen er på 0,32 ha. og ligger meget tæt ved selve landsbyen Pommard. Den vender perfekt mod øst/sydøst og undergrunden er meget kalkholdig.

Druerne bliver plukket manuelt og transporteres til kælderen i små kasser af 30 kilo for at undgå masning og dermed oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne yderligere tjekket på et sorteringsbord. Alt efter årgangen bliver 85-100% af druerne afstilket. Vinificeringen er klassisk efter Bourgogne skik nemlig med en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og to daglige omrøringer. Efter presningen og en naturlig bundfældning er vinen modnet i 15-20 mdr. på 228 l. fade af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges hvoraf de 30-50% er nye.

Pommard Clos Bizot har en flot rubinrød farve med lilla skær. I duften byder vinen på toner af røde bær som hindbær og kirsebær, men også karakterer af læder, skovbund og hvid peber. Smagen er fyldig og dyb med toner af engelsk lakrids og modne hindbær. Vinen slutter med god tannin og charme, med let krydrede toner og bl.a. nuancer af lakrids. Server den til kødretter med rødvinssauce, coq au vin, boeuf bourguignon eller til vildretter.

Drue(r)

Pinot Noir

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.