Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Domaine Reyane & Pascal Bouley, Les Pluchots, Volnay

Domaine Reyane & Pascal Bouley, Les Pluchots, Volnay

575,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris517,50 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Druerne bruges ofte i Volnay Village vinen men vinificeres for sig selv i årgange, hvor markens særlige aftryk er tydeligt nok. Lidt fastere bygget end Village vinen med en lidt mørkere frugttone og viser tydeligere tannin som yngre. 60-årige vinstokke fra 0,5 ha. Kan lagres en del år.

Marken er på den nedre del af skråningen, lige under byen, hvor der er mere ler blandet i limstenen, hvilket inviterer til at lave en mere kroprig vin. Druerne er gæret i hele klaser, og der er brugt fem gange pigeage / nedtrykning af faststofferne under gæringen. De fleste af vinene får kun én til sidst. Vinen er lagret i hele 33% nye egefade.

Producent:

Hos Pascal Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i fem generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay – en lille by i hjertet af Côte d’Or – som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.

Næste generation, Pierrick Bouley, har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han har været hjemme på domænet siden 2009 og har fra 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far. Han blev “Meilleur Jeune Vigneron” i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept “lutte raisonnèe”. Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.

Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke “climats” skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer.

Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.

Årgang

Land

Område

Producent

Domaine Reyane & Pascal Bouley

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.