Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Dominique Laurent, Vosne-Romanée Vieilles Vignes

Dominique Laurent, Vosne-Romanée Vieilles Vignes

599,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

13% vol.

Vinen har en mørk, rubinrød farve og en klassisk, dyb parfumeret Vosne-bouquet af hindbær, kirsebær, granatæble og krydret eg.
Smagen er elegant og tætpakket med aromaer som i bouqueten, her tilført noter af skovbund og lakrids.
Den fløjlsbløde fornemmelse føles nærmest blomstret. Eftersmagen er subtil og lang med et elegant og roligt krydret løft. Et dybt og saftigt glas klassevin.

I dag huserer Dominique Laurent i en nyopført bygning i udkanten af Gilly-les-Citeaux med udsigt over Vosne-Romanée. Dominique Laurent er en efterhånden berømt skikkelse i Bourgogne, som for snart en del år siden opgav sit hverv som konditor for, som han siger, at producere Bourgogne-vine, der lever. Han har i dag kultstatus, hvilket man ikke rigtigt fornemmer, når man træder ind i den nye bygning i det lille industrikvarter, hvor flaskerne etiketteres og pakkes.

Der er intet højtideligt ved hverken bygning, sted eller personalet, men til gengæld en hjertelighed og en kærlighed til vinen, der fornemmes over alt. Laurent’s mantra er autenticitet, hvilket han levendegør ved at skabe Bourgogne-vine fra gamle vinstokke med meget lave udbytter.

Vinene lader han ligge på fadet i lang tid med bundfaldet. Han finder selv tømmeret til fadene i Cîteaux-skovene. De udgør på mange måder rygraden i vinene, hvorfor en stor procentdel af fadene er af ny eg.
Fremgangsmåden er gammeldags og yderst omhyggelig, hvorved han får vinene til at udtrykke det enorme udvalg af terroir, der findes i de enkelte områder i Bourgogne. Produktionen er således lille og priserne derfor høje, men vinene taler i bogstavelig stand for sig selv.

“Mine vine står ikke ret op og ned i flasken – de lever”
– Dominique Laurent – 

Dominique

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.