Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

E.Pira & Figli, Barber D’Alba Superiore, Piedmont

E.Pira & Figli, Barber D’Alba Superiore, Piedmont

349,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris314,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Barbera er fra flere parceller: Mosconi og Ravera i Monforte, Gabutti i Serralunga og Cannubi San Lorenzo i Barolo kommune. Mest vinstokke fra 1960 og ’87. Blød, frugtrig med noter af blåbær, blomme, oliven og mineraler. Sprød afslutning med frisk syre. Fin til gris, pasta med fyld og grillet kød. Barbera får også malolaktisk gæring og lagring i eg, dog 2.årsfade og “kun” 18 mdr. Klares og filtreres ikke.

Producent:

Pira har været synonymt med Chiara Boschis fra 1990, da hun overtog den lille ejendom, hendes familie havde drevet, siden den mandlige linje i Pirafamilien var uddød. Netop da begyndte et opgør mellem traditionalister og modernister i Barolo. De første stod -lidt karikeret- for alenlang maceration af hele klaser med stilke i gamle castaniefade, der resulterede i vine, som i heldigste fald var tilnærmelige efter 8-10 år. Modernisterne ville lave lækre, tidligere modne vine med kortere maceration og lagring i toastede 225 l. barriques.

Chiara, der egentlig er økonom, havde også lært vin på det ret traditionelle Borgogno domæne, hendes brødre driver. Hun eksperimenterede meget med de nye metoder i 90’erne og fandt efterhånden en flot balance mellem Barolos oprindelige “sjæl” og en mere åbenarmet, lækker stil, der har gjort hende til den topdyrker, hun er i dag.

Hun vinterbeskærer til maks 9 knopper pr. vinstok, som reduceres yderligere ved grøn høst om sommeren. Druerne håndsorteres strengt ved høst, og maceration / udblødning er ca. en uge i cementtanke for Nebbiolodruen, med langsom nedtrykning af faststofferne i mosten og overpumpninger. Gæringen sker med de naturlige gærceller, der sidder på druerne, og malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker for enkeltmarks-Baroloerne i medium toastede nye barriques, hvor vinen lagrer i to år.

Den lille kælder i Barolo by havde oprindelig kun få marker, med Cannubi som juvelen, men der er i 2009 tilkøbt gode marker østpå i Monforte- og Serralunga d’Alba. Chiara har i årevis kæmpet for økologisk cerificering. Svært at opnå alene, når markstykker ligger tæt op ad naboers, men nu er det lykkedes. Topklasse vin, der kan nydes fra en karaffel allerede nu, men kan udvikle sig de næste 7 år.

 

Årgang

Land

Område

Producent

E. Pira & Figli

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.