Jean-Marc Sélèque, Champagne Soliste Meunier, Pierry 1’er Cru – Les Gouttes d’Or, Millesime 2015

Jean-Marc Sélèque, Champagne Soliste Meunier, Pierry 1'er Cru - Les Gouttes d'Or, Millesime 2015

699,00 DKK

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Soliste Meunier: 100% meunier. Vinen kommer fra en førsteklasses parcel i les Gouttes d’Or i Pierry 1er Cru, som blev plantet med sélection massales i 1951. Vinificering på fad uden klaring eller filtrering. Vinen modner på flaske i fire år (seks år for magnum).

Produktion: 1500 fl./år.

Champagne Jean-Marc Sélèque ligger i Pierry i Les Côteaux Sud d’Épernay. Området er en lille forgrenet dal med tretten landsbyer mellem Marne-dalen mod nord og Côtes des Blancs mod øst. Eksponeringen er primært syd og sydøst, hvilket giver druer med god modenhed. Chardonnay er hoveddruen i området, efterfulgt af pinot meunier og derefter pinot noir.

Jean-Marc har drevet domænet på 9 ha. siden 2008, hvor han overtog fra sin far Richard. Markerne er spredt på 45 parceller på tværs af syv landsbyer. Vinmarkerne er i gennemsnit 40 år gamle, hvilket er en del over det normale i Champagne. Jean-Marc overtog domænet med en klar vision om at arbejde organisk og biodynamisk. Der er ikke anvendt herbicider siden 2008. Ukrudtsbekæmpelsen foregår ved hjælp af pløjning med hest eller traktor, og udbyttet reduceres ved omhyggelig beskæring. I kælderen bruger Jean-Marc mest rustfrit stål, men har øget mængden 300 og 600 liters fade. I kælderen arbejder han med en langsommere og mere blid gæring ved at sænke temperaturen og arbejde mere med druernes naturlige gær. Den malolaktiske gæring sker naturligt – den hverken induceres eller blokeres, så den forekommer i nogle fade og ikke i andre. I forbindelse med etablering af nye kældre i 2015 stoppede Jean-Marc også med at klare og filtrere vinene. Det omhyggelige arbejde i marken har givet en bedre modenhed i druematerialet og Jean-Marc har derfor løbende reduceret mængden af sukker i den endelige dosage.

Jean-Marc opdeler sine vine i tre serier. Først kommer Solessence-serien, der udgør godt halvdelen af produktionen. Druerne stammer fra domænets yngre stokke og afspejler groft domænets parceller på tværs af de syv landsbyer. Halvdelen af blandingen kommer fra reservevin og den anden halvdel fra den nye høst. Nummeret på bagetiketten refererer til årgangen. Dernæst kommer solistserien med vintage-dateringer. Den tredje serie består af to navngivne vine: Quintette og Partition. Quintette er Jean-Marcs Blanc de Blanc fra fem parceller. Fra 2014 indgår der 20-30% reservevin fra en solera modning på fade. Lotnummeret henviser til basisårgangen. Partition består af syv fade fra syv parceller.

Drue(r)

Pinot Meunier

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.