Louis Claude Desvignes, Morgon, Côte du Py

Louis Claude Desvignes, Morgon, Côte du Py

349,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Familien Desvignes har været vinbønder siden 1712. Claude-Emmanuelle og hendes bror Louis-Benoît er 8. generation. Hun overtog produktionen i 2001, hvorefter hendes bror sluttede sig til i 2004. Domænet ligger i Villié-Morgon i en bygning fra det 18. århundrede og med en hvælvet kælder fra det 17. århundrede. Domænet råder over 13 hektar vinstokke, udelukkende i Morgon, et af de 10 Beaujolais-crus, der – i kraft af en undergrund af granit og fortidig, underjordisk magma-aktivitet – er hjemsted for nogle af de mest langlivede og komplekse vine i Beaujolais.

Mens Claude-Emmanuelle styrer den administrative del, tilbringer hendes bror mere tid i vinmarken, men de tager alle de vigtige beslutninger sammen.

Med Louis-Benoît ombord var domænets første prioritet at omlægge til økologisk drift i 2005 i respekt for de forskellige terroirs. Alt arbejde i marken foregår efter de traditionelle metoder, og jorden pløjes enten manuelt eller ved hjælp af små traktorer. I betragtning af vinstokkenes alder – i gennemsnit 70 år gamle – er udbyttet naturligt lavt: Ca. 35 hl/ha – og grøn høst er oftest unødvendig.

Druerne høstes senere end det typiske i regionen for at opnå fuld modenhed. Der sorteres omhyggeligt, både i marken og efterfølgende på sorteringsbordet. Ligesom deres far sværger søskendeparret til betontanke. Der gæres parcel for parcel, delvist med helklaser og afstilkede druer efter den gamle burgundiske metode. Parret sigter mod at fremstille vine med et langt liv foran sig og lader dem derfor modne ca. 10 måneder på beton, hvilket er lang tid for regionen. Derefter filtreres vinene let, før de tappes på flaske. Brugen af svovl ved aftapning er meget begrænset.

Resultatet er imponerende, vellavede og meget lagringsværdige vine. Som unge er vinene meget indsmigrende og spiller på deres kompakte frugt med noter af mørke kirsebær, hindbær og solbær. Med alderen bliver vinene mere burgundiske og fløjlagtige med noter af muld, kakao og kaffe.

Årgang

Land

Område

Morgon

Producent

Louis Claude Desvignes

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.