Marchand-Tawse, Nuits Saint Georges

Marchand-Tawse, Nuits Saint Georges

649,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris584,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Den næststørste kommune i Côte d’Or har haft ry for høj kvalitet og ret fyldige vine i århundreder. Denne er fint bygget og elegant i en flot årgang: Glasklar frugt med stor saftighed og lige det, der fascinerer ved Bourgogne. Charmerer som ung, men vil udvikle sig yderligere. Flot ledsager til kraftigt fjerkræ som and, gås og vildtfugle.

Druerne er fra fire plots i den nordlige del mod Vosne Romanée, der ikke fik frost i foråret. Tynd, meget stenet jord, skredet ned fra højere dele af skråningerne. 100% afstilkning af druerne i denne årgang. 7 dages kold maceration / udblødning. Pigeage/ nedtrykning af faststofferne i mosten de første dage af gæringen og senere overpumpning. 18 dages vinifikation i alt før lagring 16 mdr. i medium toastede egefade fra tre forskellige skove; 20% af fadene er nye. En enkelt omstikning af vinen efter 2. gæringen. Ingen filtrering.

Producent:
Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.

Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med “Bourgogne Aujourd’hui” blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. “Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden…”.

Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 – 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke, og filtrering meget sjældent.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.