Primitivo-druerne er omhyggeligt udvalgt fra lavtydende vinmarker i Taranto-provinsen i det sydlige Puglia.
Efter blid afstilkning presses druerne ikke, de forbliver intakte, hvilket reducerer skader på skindet og optimerer farveekstraktion. Fermentering finder sted i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ° C i 8-10 dage.
Hyppig omrøring finder sted under gæringen for at opnå blød ekstraktion af aromaer og blide tanniner.
Efter gæring placeres i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 18 ° C.
Producenten:
I den sydlige region Puglia i Italien har Masseria Borgo Dei Trulli fundet de ideelle betingelser for at udvikle og praktisere sin hovedfilosofi – at producere interessante og fremragende vine, der kan gøres tilgængelige for et stort publikum af forbrugere.
Masseria Borgo dei Trulli har vinmarker i de bedste vindistrikter. Specifikt i områderne Sava, Manduria og Maruggio – i provinsen Taranto – hvor de primære druer, der dyrkes, er Primitivo, Negroamaro, Vermentino, Malvasia Bianca, Fiano og Sauvignon Blanc og i distriktet Guagnago i provinsen Lecce, hvor Negroamaro og Malvasia Nera dyrkes til produktion af Salice Salentino.
Spredt mellem vinmarker og olivenlunde, kan du finde mange gamle tørre stenhuse (hytter) kaldet Trulli (italiensk flertal for Trullo). “Trulli” i dette område er bedre kendt som Saracen Trulli, da de adskiller sig fra den mere traditionelle Trulli, der findes i Itria-dalen (nord for hvor Masseria ligger), da de har et kuppelformet snarere end kegletag.
Det er her Masseria Borgo dei Trulli får sit navn.