Masseria Borgo Dei Trulli, Primitivo Saracena

Masseria Borgo Dei Trulli, Primitivo Saracena

169,00 DKK

Yderligere produktinfo

Primitivo-druerne er omhyggeligt udvalgt fra lavtydende vinmarker i Maruggio-kommunen, i et område kaldet “Saracena”, i provinsen Taranto, sydlige Puglia.

Druerne plukkes omhyggeligt manuelt i begyndelsen / midten af ​​september. Druerne placeres i små trækasser på hver 5 kg. Kasserne placeres derefter i “fruttaio”, et godt luftet loft, og tørrer ved en kontrolleret temperatur og fugtighed i cirka 10 dage. Under denne “appassimento” mister druerne – afhængigt af årgang – op til 40% af deres oprindelige vægt – i vand. Denne “tørringsproces” vil koncentrere deres farve, stof og aromaer.

Efter afstilkning knuses druerne ikke, så de forbliver intakte, hvilket reducerer skader på skindet og optimerer farveekstraktion. Fermentering finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​° C i 8-10 dage. Hyppig omrøring  under gæringen for at opnå blød ekstraktion af aromaer og blide tanniner.

100% anbringes i franske egetræsbarriques i af 1 og 2 års brug – i 10 måneder. Efter aftapning overlades forbliver vinen i kældrerne i 4 måneder inden frigivelse.

Producenten:

I den sydlige region Puglia i Italien har Masseria Borgo Dei Trulli fundet de ideelle betingelser for at udvikle og praktisere sin hovedfilosofi – at producere interessante og fremragende vine, der kan gøres tilgængelige for et stort publikum af forbrugere.

Masseria Borgo dei Trulli har vinmarker i de bedste vindistrikter. Specifikt i områderne Sava, Manduria og Maruggio – i provinsen Taranto – hvor de primære druer, der dyrkes, er Primitivo, Negroamaro, Vermentino, Malvasia Bianca, Fiano og Sauvignon Blanc og i distriktet Guagnago i provinsen Lecce, hvor Negroamaro og Malvasia Nera dyrkes til produktion af Salice Salentino.

Spredt mellem vinmarker og olivenlunde, kan du finde mange gamle tørre stenhuse (hytter) kaldet Trulli (italiensk flertal for Trullo). “Trulli” i dette område er bedre kendt som Saracen Trulli, da de adskiller sig fra den mere traditionelle Trulli, der findes i Itria-dalen (nord for hvor Masseria ligger), da de har et kuppelformet snarere end kegletag.

Det er her Masseria Borgo dei Trulli får sit navn.

Drue(r)

100% Primitivo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.