Matthias Müller, Bopparder Hamm Mandelschiefer Riesling Trocken

Matthias Müller, Bopparder Hamm Mandelschiefer Riesling Trocken

199,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris179,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Mandelstein er en tidligere ”Erste Lage” modsvarende de franske 1er Cru marker. Fra og med 2019-årgangen er marken klassificeret GG (Grosses Gewächs”) – Så marknavnet må fra nu af kun bruges på tørre vine til GG. Producenten har dog besluttet fortsat at fremstille en “Erste Lage”, hvorfor denne lyder navnet “Vom Mandelschiefer”.

Resultatet er umådeligt komplekst, strukturen såvel løs og blød som fast og hård. Tør top-Riesling, der kan nydes i sit ungdommelige løssind eller gemmes 10 år eller mere, hvorved den i omfang ikke står tilbage for nogen tør Riesling i Tyskland..

Serveringsforslag: Vinen har en stor gastronomisk anvendelighed; det asiatiske køkken, fisk & skaldyr, kylling, salater, faste og mellemfede oste, røg, pikant ledsager til ”federe” spiser a la laks. Men denne vin fortjenner også at blive prøvet helt uden mad, så man kan studdere hele dybden og alle noterne i vinen.

Producenten:

FAMILIEN BAG VINERIET HAR FREMSTILLET VIN I MITTELRHEIN I MERE END 300 ÅR. BOPPARDER HAMM ‘S VINMARKER BESTÅR AF STEJLE MARKER DER I ALLE BETYDNINGER ER “GROSS.” BÅDE MARKEN FEUERLAY OG OHLENBERG HAR NOGEN STEDER STIGNINGSPROCENTER PÅ 60!! FOR AT UNDERSTREGE BETYDNINGEN AF DETTE MIKROKLIMA, OG SOLENS GENSKIN I FLODEN, ER HER DEN STØRSTE FOREKOMST AF SMARAGD-FIRBENET NORD FOR ALPERNE.

MITTELRHEIN ER I PROCENT PLANTET RIESLING KUN OVERGÅET AF RHEINGAU, OG SAMTIDIG ER MAN SOM OFTEST REGIONEN MED LAVEST UDBYTTE PR. HEKTAR. OMKRING 88% OF MATTHIAS MÜLLER’S TOTALE AREAL ER BEPLANTET MED RIESLING. WEINGUT MATTHIAS MÜLLER ER MEDLEM AF VDP OG HAR TILTRUKKET SIG INTERNATIONAL BEVÅGENHED DE SENERE ÅR, VINERIET BLEV TILDELT GAULT & MILLAU’S HØJESTE ÆREBEVISNING, “WINERY OF THE YEAR 2012.” SAMME ÅR ÅBNEDES ET HØJMODERNE VINOTEK MED ET KÆLDERLAGER, DER OPFINDSOMT NOK ER AFKØLET AF GRUNDVAND.

DET TOTALE AREAL ER I SKRIVENDE STUND OMKRING 17 HEKTAR, HVILKET GIVER MELLEM 100-150.000 FLASKER VIN OM ÅRET.

HELE REGIONEN ER UNESCO VERDENSARV.

HOS MATTHIAS MÜLLER BLIVER VINENE, NÅR MULIGT, FREMSTILLET UDEN BRUG AF KULTURGÆR. DER ER INGEN MALOLAKTISK GÆRING, MEN TIL GENGÆLD EN LANG DRUE-UDBLØDNING. TOPVINE SPENDERER YDERLIGE TID, DELS EN GÆRING OP TIL ET PAR MÅNEDER, DELS UGER DEREFTER PÅ GÆRRESTER, FØR FILTRERING OG FLASKNING.

DE TYSKE DRUER: NÆSTEN HALVDELEN AF ALLE VERDENS RIESLING-STOKKE FINDES I TYSKLAND, DER DERMED SUVERÆNT ER DET LAND I VERDEN MED MEST RIESLING. DETTE ER MÅSKE IKKE SÅ OVERRASKENDE FOR I TYSKLAND REGNES DRUEN FOR UDELELIG TYSK.

EJ HELLER UNDRER DET MANGE AT LANDET HAR FLEST STOKKE I VERDEN MED WEISSBURGUNDER ELLER PINOT BLANC. MERE FORBAVSENDE ER DET MÅSKE AT LANDET ER 3.RIGEST PÅ PINOT NOIR – KUN OVERGÅET AF FRANKRIG OG USA !!

PINOT NOIR, OGSÅ KALDET SPÄTBURGUNDER, ER I ØVRIGT 3.MEST PLANTEDE DRUE I TYSKLAND, KUN SLÅET AF RIESLING OG MÜLLER-THURGAU.

Drue(r)

Riesling

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.