Meet the Winemaker, Luca Innocenti, Fattoria I Veroni, Toscana og importør Bjarne W. Jensen, 10 okt. 2023, kl. 19.30

Meet the Winemaker, Luca Innocenti, Fattoria I Veroni, Toscana og importør Bjarne W. Jensen, 10 okt. 2023, kl. 19.30

450,00 kr.

Yderligere produktinfo

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT DIN KVITTERING GÆLDER SOM BILLET – DU SKAL DERFOR IKKE AT MØDE OP FYSISK FOR AT AFHENTE BILLET!

Denne aften byder vi velkommen til 2 herlige gæster.

Vi får besøg af Sorgenfri Vin v/Bjarne W. Jensen og med sig har han Luca Innocenti fra huset Fattoria I Veroni. Herfra skal vi smage en stribe vine der alle har det klassiske og typiske karaktertræk man kender fra Chianti Rufina, Toscana.

Luca Innocenti sørger for den daglige drift, og det gøres med mere struktur, end man normalt ser i Italien, hvilket utvivlsomt er med til at give vinene den høje kvalitet. Fattoria I Veroni producerer 2 linjer, de traditionelle vine som er Chianti Rufina DOCG , Chianti Rufina Riserva DOCG og Vin Santo del Chianti Rufina DOC, der alle produceres tro mod traditionerne i Chianti Rufina.

Desuden produceres en række IGT vinene, som Rosso Toscana, Bianco Toscana og Rosato Toscana.

Smag alle I  Veronis klassiske Toscanske vine, inklusiv den eksklusive Canaiolo IGT, en årlig produktion på 600 flasker! 

Program (vilkårlig rækkefølge):
Rosso Toscana IGT I Veroni 2021
ACHILLEA Bianco IGT “Vermentino” 2022
Amelia Rosato IGT 2022
Chianti Rufina “I DOMI” 2021
Chianti Rufina Riserva “QUONA” 2018
Chianti Rufina Riserva Terraelectae “QUONA” 2020
Canaiolo IGT 2016
Vin Santo Del Chianti Rufina Riserva 2012
(forbehold for fejl og ændringer i programmet)

Dato: 10 okt. 2023

Tid: 19.30

Sted: VinTema

Pris: 450 kr. pr. stk.

(købte billetter byttes ikke og tages ej retur)

Fattoria I Veroni ligger i Pontassieve i Arno-dalen i Toscana lige overfor kirken San Martino a Quona. Vinhuset er grundlagt tilbage til 1582, men har en historie, der går tilbage til middelalderen, hvor I Veronis vinmarker var en del af Conti Guidi-familiens omfattende feudale godser. Den nuværende vingård Pianottolo er da også bygget på rester af århundrede år gamle bygninger, hvor bl.a. et vagttårn dengang dominerede gården. Det findes dog ikke længere, men man kan fortsat finde de gamle kældre, som nu anvendes til at lagre vinene og der finder man også de gamle gæringstanke af sten bygget helt tilbage i 1809.

I begyndelse af det 19. århundrede blev ejendommen købt af Modigliani di Rufina familien, som drev stedet i knap 100 år indtil 1895, hvor det blev det købt af Carlo Malesci familien, men imidlertid døde vinproduktionen døde langsomt ud. Det var først mange år senere i 1990’erne, at der igen kom rigtigt liv i vinproduktionen. Det skete da Lorenzo Mariani og hans mor Laura Malesci efter mange år med en begrænset produktion, besluttede at give gården et nyt liv. De genopbyggede og restaurerede ejendommen i 1996 og fik samtidig deres ven ønologen Emilio Monechi til at hjælpe dem med at klargøre gården til vinproduktion. Lorenzo Mariani kommer dog på faderens side af en familie af vinproducenter og er egentlig 4. generation til at lave vin. Hans far havde lavet lidt vin, men Lorenzo var inspireret af vinmagere som Vittorio Frescobaldi of Castello Nipozzano and Francesco Giuntini of Fattoria Selvapiana og besluttede derfor at satse på en større produktion på Fattoria I Veroni med hjælp fra vennen og ønologen Emilio Monechi. Undervejs har han også haft hjælp af fabelagtige ønologer som fx Andrea Paoletti, der mest er kendt fra Ornellaia i Bolgheri og måske en af Italiens dygtigste ønologer.

Nye vinmarker kom til i 1998 hvor af 90 % er Sangiovese med en plantetæthed 5.000 pr. ha.
Et af de største tiltag for at optimere vinproduktionen var i 2009 med ansættelsen af ønologen Dott A. Paoletti fra superproducenten Ornellaia i Bolgheri. Dott A. Paoletti er en af Italiens dygtigste ønologer med særlig fokus på Sangiovese druen og hvor man får det mest optimale ud af denne fantastiske drue.

I dag efter næste 20 års hårdt arbejder fremstår Fattoria I Veroni som en moderne vingård, men med klare forankring i traditionerne for vinfremstilling i Chianti Rufina området.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.