Montecillo Rioja Gran Reserva

Montecillo Rioja Gran Reserva

225,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris202,50 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Bodegas Montecillos Rioja Gran Reserva er lavet på 100% Tempranillo, som kommer fra de ældste vinstokke på Montecillos egne vinmarker i Rioja Alta. Det er ønolog og agronom Carmelo Espinosa Muga, som er ansvarlig for dyrkningen hos Montecillo. Sammen med kældermesteren Mercedes Garciá Rupérez har de defineret de rette parceller til de rette druesorter og udviklet nye, miljøvenlige dyrkningsmetoder, som kan forbedre druernes kvalitet og kompleksitet.

I kælderen er det Mercedes Garciá Rupérez’s opgave at give vinene deres egen stil og identitet, i fuld respekt med områdets traditioner. En balancekunst, som kræver mange forsøg, analyser og stor innovation, som hun og hendes team er kendt og respekteret for i området. Ved ankomst til kælderen prioriterer Mercedes en skarp sortering af druerne, en total eller delvis afstilkning samt en mild knusning. Den lange, kølige gæring foregår med druernes egne gærceller på de nye Ganimede gæringstanke, som sikrer en skånsom og effektiv farve-, aroma- og smagsekstraktion. Efter en malolaktisk gæring bliver Gran Reserva modnet på amerikanske fade i 26 måneder og senere på flaske i min. 36 måneder.

I farven er vinen mørk, rubinrød med violette nuancer, og i duften finder man komplekse toner af modne solbær, vilde brombær og mørke kirsebær, men også læder, cedertræ og tobak. I smagen er vinen meget koncentreret og fyldig og samtidig elegant med karakterer af modne bær, engelsk lakrids, bitter chokolade samt vanilje og en smule træ. Det er en utrolig flot og harmonisk vin, hvor det velouragtige og det delikate matcher hinanden flot. Perfekt til råvildt, lam, kalv eller okse – gerne på grillen! Prøv den også til en moden Manchego-ost. Den må gerne iltes en time eller to på karaffel inden servering.

Producent:

Bodegas Montecillo blev grundlagt i 1874 i Fuenmayor (Rioja Altas ældste vinlandsby) af Don Celestino Navajas Matute – en af pionererne i området. Fra slutningen af 1800-tallet var han blandt andet med til at indføre de samme vinificeringsteknikker, som man på det tidspunkt brugte i Bordeaux. Senere sendte han sine to sønner, Alejandro og Gregorio, til netop Bordeaux for at studere ønologi, for efterfølgende at lade dem indtræde i firmaet.

Alejandros søn, José Luis Navajas (3. generation), overtog Bodegas Montecillo i 1943. José havde studeret vin i henholdsvis Beaune (Bourgogne) og Penedès (Spanien), og han indførte nye tekniske faciliteter på gården (fx temperaturregulering), hvilket bragte vinene op på et helt andet kvalitetsniveau. Desværre havde José ingen arvinger, og han besluttede derfor at finde en køber, der ville fortsætte firmaet efter samme filosofi. I 1973 solgte han således Bodegas Montecillo til et andet berømt familiefirma i området, nemlig Osborne.

De nye ejere besluttede straks at bygge et nyt og mere funktionelt vinhus (mellem Fuenmayor og Navarette), og dette stod færdigt i 1975. Selv om vinene fra Bodegas Montecillo er blevet “moderniseret”, har man ikke glemt områdets autenticitet, og man anvender derfor kun områdets klassiske druesorter: Tempranillo, Garnacha, Graciano og Mazuelo. Bodegas Montecillo er et af de ældste vinhuse i Rioja, men bliver i dag betragtet som en af de meste innovative og spændende vinproducenter i området.

Vinene er ikke kun blevet bemærket lokalt, men har også løbende opnået flotte, internationale anerkendelser.

Årgang

Land

Område

Producent

Drue(r)

Temranillo

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.