Montes Alpha Syrah Colchagua Valley

Montes Alpha Syrah Colchagua Valley

179,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Alpha Syrah er lavet på Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (7%) og en smule Viognier. Druerne kommer fra Montes ejendomme i Apalta og Marchigüe i Colchagua Valley. Begge ejendomme er dyrket efter Dry farming. Grundlæggeren Aurelio Montes var den første i verden til at indføre Dry Farming. Henover en treårig periode pressede han sine vinstokke til at optage mindre og mindre vand. Metoden blev iværksat fra årgang 2012 i alle Alpha vinene. Resultatet er enestående:
– Vandbesparelser svarende til 20.000 personers årlige vandforbrug.
– Fenolindholdet, der giver druerne farve og garvesyre, er steget med 20% – derved mørkere vine.
– Drueklasernes gennemsnitsstørrelse er blevet halveret mere smag til de resterende druer.
– Høstudbyttet er halveret, hvilket giver markant større smag, intensitet og koncentration.

Viognier vinificeres sammen med Syrah. Efter en klassisk gæring og en malolaktisk gæring på ståltank, bliver 55% af vinen modnet i 12 mdr. på franske træfade (nye, et, to og tre år gamle), mens den anden del modnes på stål- og betontanke. Sammenstikningen foretages umiddelbar inden aftapningen.

Vinen har en dyb, rubinrød farve med lilla kant. I næsen fornemmer man en dominans af blå og sorte bær som blåbær og solbær. I smagen finder man moden frugt og mørke bær, sort peber, lidt mokka og et subtilt fadpræg. Det er en blød, elegant og harmonisk vin, hvor tannin holder det hele i balance og sørger for en flot og lang finish.

Server den til fx rødt kød, kraftigere vildtretter, braiserede retter – brug den på samme måde som du ville bruge en god Nordrhône vin den kan sagtens bære det. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i ca. 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.

Producent:

I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Montes var de første til, som i Europa, at anlægge vinmarker på skråninger (i Apalta regionen), og man var de første til at plante Syrah-druen (i Colchagua) – eksempler som mange andre sidenhen har efterlignet.

Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin.

Fra begyndelsen har vores filosofi været at fremstille vine af højeste kvalitet, under hensyntagen til miljø og mennesker. Vi ønsker at udvikle en bæredygtig kultur i alle faser af produktionen , siger man hos Montes. Montes opnåede deres første National Wine Industry Sustainability Code certificering i 2011.

Drue(r)

90% Syrah
7% Cabernet Sauvignon
3% Viognier

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.