Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Pasetti, Montepulciano D’Abruzzo

Pasetti, Montepulciano D’Abruzzo

179,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris161,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen er bærende og giver vine, som er behageligt afrundede og fyldige.

Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.

Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.

Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.

Produktion:
Rødvinen består 100% af druen Montepulciano.
Montepulciano er sent modnende og tykskindet. Den kendes især fra Abruzzo, og går af og til under navnene Cordico, Morellono, Primaticcio og Uva Abruzzi. Druen er i stand til at frembringe fyldige, tørstof- og alkoholrige vine. Druen tilsættes ofte også i mindre doser til svagere vine. Den røde Montepulciano d´Abruzzo er ofte kendetegnet ved at være saftig og intens med kirsebær- og blommearomaer.

Druerne plukkes i slutningen af oktober og ligger i 10-15 dage hvor drueskaller afgiver farve, aroma og tannin til videreudvikling af vinen. Herefter modner vinen, først 9 måneder i egetønder, og efterfølgende i 16 måneder på flaske inden frigivelse på markedet.

Vinen har en levende rubinrød farve. Duften er meget aromatisk med noter af solbær, brombær og blåbær samt strejf af lakrids, kanel og sort peber. Der er virkelig tale om en dejlig og varm vin som vil opleves som blød, god struktur og med en fin balanceret med tanniner. Eftersmagen er lang og rig.

Velegnet til forretter med tomatsauce, vildsvin, rødt kød og krydrede oste.

Servér vinen ved 18 °C og lad den gerne være åbent 2-3 timer før den drikkes.

Årgang

Land

Område

D'Abruzzo

Producent

Pasetti

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.