Pasetti, Testarossa Montepulciano D’Abruzzo Riserva

Pasetti, Testarossa Montepulciano D’Abruzzo Riserva

275,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris247,50 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen er bærende og giver vine, som er behageligt afrundede og fyldige.

Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.

Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.

Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.

Vin Produktion:

Rødvinen er fremstillet udelukkende på Montepulciano-druen, som er sent modnende og tykskindet. Den kendes især fra Abruzzo og går af og til under navnene Cordico, Morellono, Primaticcio og Uva Abruzzi. Montepulcianodruerne er i stand til at frembringe fyldige, tørstof- og alkoholrige vine. Druen tilsættes ofte også i mindre doser til svagere vine. Den røde Montepulciano d´Abruzzo er ofte kendetegnet ved at være saftig og intens med kirsebær- og blommearomaer. Den er tit et kæmpe scoop til prisen.

Druerne er omhyggeligt plukket fra vinmarker sidst i oktober måned – start november, og er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund i op til 550 meters højde. Vinmarkerne ligger placeret så druerne opnår høje temperaturer, og med fin vind til druernes vækstperiode.
I vinhuset knuses druerne, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 20 dage, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Herefter modnes vinen i 18 måneder. Herefter overføres vinen til egetræsfade, hvor den modnes i 18-22 måneder.

Red Testarrossa har en flot, dyb rubinrød farve i glasset. Vinen er meget aromatisk med duft af modne røde frugter, solbær, blåbær, kirsebær, blommer, og med noter af kakao, lakrids, krydret tobak, nelliker, sort peber og læder. I munden føles vinen behageligt blød med delikate tanniner. En virkelig velstruktureret vin, som munder ud i en lang, rig eftersmag. Vinen er velegnet til at gemme, med henblik på at kunne nyde den flere år senere.

Velegnet til lasagne, forretter med tomatsauce samt lamme- og vildtkød og krydrede oste.

Servér vinen ved 18 °C, og den kan med fordel åbnes nogle timer før servering.

Årgang

Land

Område

D'Abruzzo

Producent

Pasetti

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.