Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Planeta, Chardonnay Menfi

Planeta, Chardonnay Menfi

329,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris296,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Chardonnay bærer betegnelsen DOC Menfi og er udelukkende lavet på druer som kommer fra markerne Ulmo og Maroccoli, hvor jordbunden består hovedsageligt af ler og kalk. Når druerne ankommer til vingården, afstilkes de, og druernes skind brydes ved et let pres, dernæst får mosten lov at hvile på skindet i en kort periode. Denne proces foretages for at trække flest mulige aromastoffer ud af drueskindet. Efter en skånsom presning bliver mosten gæret på 225 liters egetræsfade fra Allier-skoven i Frankrig, hvoraf 50% er nye og 50% et og to år gamle. Efter endt gæring får vinen lov at modne sur lie (på sit bundfald) i 10-11 måneder på de samme typer træfade.

Chardonnay fra Planeta har en flot, gylden farve med et let grønligt skær. Vinen har en utrolig flot bouquet med stor intensitet og nuancer af citrus, hasselnødder og honning. Smagen er ligeledes meget kompleks med en flot harmoni mellem nyt træ og Chardonnays fede frugt. I eftersmagen kommer vinens mineralitet fint frem. Vinen er så absolut en af de bedste Chardonnayer, der produceres i Italien i dag, hvilket flere udmærkelser bekræfter.

Chardonnay fra Planeta fortjener at blive serveret sammen med de bedste fiske og skaldyrsretter og vil især være velegnet til grillet fisk. Den vil også egne sig fint til kalkun- eller kyllingeretter lavet med appelsin- eller sur-sødsauce.

Producenten:

Uprætentiøst og med en næsten cool selvfølgelighed producerer den unge Planeta-generation deres vine. Vine, der har opnået stjernestatus på den internationale vinscene, og som sælges kloden rundt. Fra deres fire topmoderne vingårde på Sicilien stræber familien Planeta efter den ypperste kvalitet i deres vine – det vil sige vine, der afspejler Siciliens terroir, og dermed øens lidt rå, men smukke natur.

Familiens tradition for vindyrkning går mere end 300 år tilbage, men den unge generation har tilføjet vinproduktionen på Sicilien en helt ny dimension. De første 50 hektarer er i dag blevet til 350 hektarer vinmarker, og den første Chardonnay fra 1994 har fået følgeskab af Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon tillige med lokale druer som Nero dAvola, Frappato, Grecanico og Fiano.

Fra familiens olivenlund, som ligger helt ud til Middelhavet, producerer Planeta desuden en udsøgt olivenolie. Ligesom vinene må den sælges via allokeringer, for der er simpelthen ikke vin og olivenolie nok. Planeten Planeta er nemlig svær at forlade igen, når man først er landet på den!

Drue(r)

Chardonnay

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.