Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Planeta, Nerello Mascalese,Eruzione 1614 Etna, Sicilia

Planeta, Nerello Mascalese,Eruzione 1614 Etna, Sicilia

249,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris224,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614 som varede i 10 år! Eruzione 1614 laves på Nerello Mascalese som dyrkes på vinmarkerne Sciara Nuova og Vigne Vecchie i Castiglione di Sicilia, ved foden af Etna i det nordøstlige Sicilien. Her giver den sorte, mineralrige vulkanske jord meget delikate og stilfulde vine. Vinen er vinificeret på vingården Feudo di Mezzo.

Druerne håndsorteres ved ankomsten til kælderen og nedkøles til ca. 10 grader. Efter afstilkning er druerne gæret på 150 hl. ståltanke, med to gange dagligt såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at pumpe most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter endt gæring og yderligere 21 dages maceration, bliver vinen presset og modner i 12 måneder på egetræsfade.

Eruzione 1614 har en flot, blank rubinrød farve. I duften finder man nuancer af røde bær, lidt kirsch, hyben og eksotiske krydderier. Smagen starter delikat og let, men udvikler sig mod det mere maskuline med iltningen i glasset. I eftersmagen finder man en god friskhed og tannin, som vil give vinen et modningspotentiale. Server vinen til kalv- og svinekød, fjerkræ eller til ostegratinerede grønsagsretter. Prøv den også til pasta- eller risottoretter, gerne med krydderurter fra middelhavsområdet.

Producent:

Uprætentiøst og med en næsten cool selvfølgelighed producerer den unge Planeta-generation deres vine. Vine, der har opnået stjernestatus på den internationale vinscene, og som sælges kloden rundt. Fra deres fire topmoderne vingårde på Sicilien stræber familien Planeta efter den ypperste kvalitet i deres vine – det vil sige vine, der afspejler Siciliens “terroir”, og dermed øens lidt rå, men smukke natur.

Familiens tradition for vindyrkning går mere end 300 år tilbage, men den unge generation har tilføjet vinproduktionen på Sicilien en helt ny dimension. De første 50 hektarer er i dag blevet til 350 hektarer vinmarker, og den første Chardonnay fra 1994 har fået følgeskab af Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon tillige med lokale druer som Nero d’Avola, Frappato, Grecanico og Fiano.

Fra familiens olivenlund, som ligger helt ud til Middelhavet, producerer Planeta desuden en udsøgt olivenolie. Ligesom vinene må den sælges via allokeringer, for der er simpelthen ikke vin og olivenolie nok. Planeten Planeta er nemlig svær at forlade igen, når man først er landet på den!

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.