Ridge, East Bench Zinfandel

Ridge, East Bench Zinfandel

399,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris359,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Den rene vare. Hvor både Geyserville og Lytton Springs er blends med hovedvægten på Zin, så er East Bench 100% Zinfandel. East Bench marken ligger i Dry Creek Valley og der dyrkes udelukkende efter økologiske foreskrifter.

Winemaker Eric Baugher bruger kun afstilkede klaser og modner den gærede most i 12 måneder på amerikanske egefade, hvoraf 10% er nye. Resultatet er en yderst charmerende og imødekommende vin, der hurtigt får humøret i vejret.

Stik snuden ned til den rubinrøde vin og nyd duften af blåbær, kirsch, cedertræ, tobaksblade, læder og lakrids. Den fyldige og frugtige smag spiller på mange af duftens noter godt suppleret af mørk chokolade, krydderier og vanilje fra fadene. Blød, lang finish der holder formen de næste 10-15 år.

Producenten:

Ridge er et af de helt store navne i amerikansk vinindustri med rødder helt tilbage i 1885, hvor doktor Osea Perrone købte et landområde på ryggen af Monte Bello i Santa Cruz Mountains. Her plantede han vinstokke og byggede en vingård, der producerede sin første årgang i 1892.

Ikke for at negligere Osea Perrones betydning, men det var først da Paul Draper ankom til Ridge, at tingene begyndte at gro. Draper var uddannet filosof, men havde en del praktisk erfaring som vinbonde og wine maker fra Chile, hvor han havde løftet flere vingårde til nye højder. Draper forbedrede arbejdet i marken markant og fik moderniseret den gamle vingård og produktionsfacilitet. Og resultaterne skulle man ikke vente længe på.

Drapers betydning for californisk Zinfandel kan dårligt undervurderes og hans Geyserville og Lytton Springs har begge ikonisk status inden for californisk vin. Men det helt store flagskib er hans Bordeaux blend Monte Bello, som brød igennem på den verdensberømte Paris-smagning tilbage i 1976. Her nåede Monte Bello 1971 op i top-5 og var med til at ryste vinverdenen i sin grundvold.

Udviklingen har aldrig stået stille hos Ridge og Paul Draper. Der er blevet udvidet og nye varianter af vine er kommet til – altid med høje krav om kvalitet. Samme høje krav bliver der stillet til dyrkningen af druer, som i dag foregår efter økologiske metoder.

Draper gik på pension som 80-årig i 2016 og i dag er det winemaker Eric Baugher, som styrer løjerne. Når man ser ratings på de årgange Baugher har haft ansvaret for, må man bare sige, at han i den grad er en værdig arvtager. Osea Perrone ville have klappet i sine hænder og løftet på glasset.

Drue(r)

100% Zinfandel

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.