Sella & Mosca, Vermentino di Sardenga

Sella & Mosca, Vermentino di Sardenga

125,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Vermentino er indbegrebet af hvidvin fra Sardinien. Sella & Mosca fremelsker altid en lækker og forfriskende stil. Value for money!

Vinen har en flot strågul farve med et grønligt skær. Der er masser af smag for pengene. En frisk og livlig hvidvin, der er blød og sprød.

Vinen er udelukkende produceret på Vermentino fra Alghero-regionen. Druerne gennemgår en nænsom presning, hvorefter mosten trækker på kvaset inden gæringen ved lav temperatur startes. Vinen er ikke lagret på egetræsfade, da man ønsker af fremelske helt friske frugtaromaer.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 7 – 8 grader. Vinen er velegnet som en aperitif før frokost eller som ledsager til lettere og ikke for fede retter med fisk og skaldyr og salater.

Producenten:

Sardinien er et helt unikt og smukt sted, hvor natur, historie og kultur smelter sammen i en imponerende helhed. I disse omgivelser, som adskiller sig væsentlig fra resten af Italien, har Sella & Mosca produceret fantastiske vine i mere end 120 år.

Vingården blev oprindeligt etableret i 1899 af to eventyrer fra Piemonte. Ingeniøren Sella og advokaten Mosca. De blev begge betaget af det smukke og ukultiverede land. I årtier arbejdede de med at få kultiveret landet, og etablere vinmarker.

I dag er Sella & Mosca en moderne vingård, og absolut den mest succesrige på Sardinien. Sella & Mosca har i tidens løb vundet et hav af præmier (og mange hjerter) med deres fantastiske vine. Gamero Rosso har sågar kåret Sella & Mosca som ”Årets vinproducent” i Italien for ganske få år siden.

FAKTA om vinlandet Sardinien
Øen Sardinien, som er beliggende midt i Middelhavet, er næsten ligeså stor som Sicilien. Men vinproduktionen er meget mindre. Det tilplantede areal udgør kun godt 4% af Italiens samlede vinarealer, og mængden af færdig vin udgør kun ca. 1,6% af landets samlede vinproduktion.
Klimaet er varmt, og påvirket af de varme vinde fra Nordafrika, om end det omliggende hav har en mildnende effekt på temperaturen. Landskabet er kuperet og præget af bjerge og bakker, mens kun ca. 1/5 er fladt landskab. De mange forskellige folkeslag, der har invaderet og styret Sardinien igennem tiderne, har sat deres tydelige spor på øens vinkultur. Dels i form af produktionsmetoder, men også ved at bringe nye druesorter til øen. Producenterne benytter sig derfor af en vældig stor mængde af forskellige druesorter hvor den blå Cannonau er den vigtigste, mens Vermentino er den vigtigste blandt de grønne sorter.

Drue(r)

Vermentino

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.