Vietti, Barbera d’Asti “La Crena”

Vietti, Barbera d’Asti “La Crena”

399,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris359,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Vinmarken La Crena, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger nær landsbyen Agliano Terme i Asti (Nizza-Monferrato). Den sydvendte vinmark udgør 6 ha. med en klassisk undergrund af ler og mergel. Marken er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. De ældste vinstokke er plantet i 1932!

Gæringen foregår på åbne ståltanke, med indbygget overpumpning og omrøring, og varer ca. 2 uger. Den efterfølges af en uges yderligere kold-maceration. Dernæst flyttes vinen til træfade og gennemgår her en malolaktisk gæring. Vinen modnes på en kombination af store træfade og ståltanke i ca. 18 måneder.

Vinen besidder en meget koncentreret og moden stil, med masser af frugtnuancer som kirsebær og hindbær. I duften afsløres en smule vaniljekarakter fra træfadene. Smagen er meget klassisk Barbera, med en fantastisk balance mellem frugt, velour, struktur og friskhed. Server den til fx lam, okse, kalv eller vildt, men også til fjerkræ og modne skimmeloste.

Producenten:

Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker heriblandt nogle af de højest estimerede Cruer i Barolo.

1960erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken Rocche di Castiglione), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Sønnen Luca Currado og dennes hustru, Elena, overtog sidenhen firmaet og fortsatte Alfredos livsværk med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i topklasse. I 2016 blev Vietti imidlertid solgt til familien Krause, der driver en kæde af dagligvarebutikker i USA og som elsker Barolo. Det er dog aftalt, at både Luca Currado og svogeren Mario Cordero uændret skal drive firmaet videre, så de dermed kan fortsætte og yderligere udvikle Vietti-familiens livsværk.

Drue(r)

100% Barbera

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.