Weinrieder, Riesling Bockgärten

Weinrieder, Riesling Bockgärten

119,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris107,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Riesling kaldes også kongen af de grønne druer, og har været dyrket i Østrig siden 1300-tallet. Der er særlig gode vækstbetingelser for Riesling i Wachau og Kamptal, men den dyrkes også i Burgenland og med succes i Weinviertel. Farven er klar gul til grønlig/gul, kraftig aroma af fersken og abrikos. Fyldig med fin balance mellem frugt, syre og sødme. Weinrieder Riesling er en flot ledsager til skaldyr, fisk og salater, men er også flot som aperitif. Serveres bedst ved 9-11 ºC. Weinrieder er beliggende i centrum af Weinviertel regionen. De syd- og syd-vestvendte bjergskråninger og den lerede jord er velegnet til vindyrkning og er de grundlæggende betingelser for vine af høj kvalitet. De bedste vinmarker, Birthal, Kugler, Schneiderberg, Hohenleiten og Bockgärten, har længe været kendt for deres høje kvalitet. Weinviertel omfatter et område på ca. 16.000 hektar vinmarker, hvilket gør det til det største og mest betydningsfulde vindyrknings område i Østrig. Kleinhadersdorf nær Poysdorf ligger lige i hjertet af Weinviertel, 50 km nord for Wien, på vej til Brno i Tjekkiet. Området er berømt for at give de bedste druer til produktion af Østrigs mousserende vine (sekt), samt centrum for produktionen af Grüner Veltliner.

Vindyrkningen her kan dateres tilbage til år 700 f.kr. Du kan se forskellige historiske steder i Poysdorf. Byen er også udgangspunktet for afmærkede vandre-og cykelture gennem vinmarkerne. Weinrieder er beliggende vest for Poysdorf i Kleinhadersdorf. Vindyrkning fylder meget og har en central placering i familien Rieder’s historie. Familien Rieder er kendt og respekteret langt ud over regionen’s grænser og omtales idag mest som familien Weinrieder. Hos Weinrieder vil man gerne fremstille så “rene” vine som muligt. Minimal anvendelse af sprøjtemidler i marken for at sikre “nyttige” insekters overlevelse er et vigtigt element i denne process. For at sikre mostens høje kvalitet holdes høstudbyttet nede via beskæring af vinstokkene og stærk begrænsning af antal drueklaser pr. vinstok. Endelig udvises den største forsigtighed under høsten for at sikre at druerne forbliver hele inden de bringes til vineriet, hvor de presses i det, der kendes som en horisontal presse. En horisontal presse er kendetegnet ved at den presser druerne mere nænsomt end konventionelle presser. Der tilsættes ikke sukker til mosten “naturen skal gå sin gang” og det stiller store krav til perfekt modnede druer. Gæringen foregår i temperaturstyrede ståltanke ved lave temperaturer for at sikre vinens friskhed.

Drue(r)

Riesling

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.