Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Cascina Ballarin, Barolo Bricco Rocca

Cascina Ballarin, Barolo Bricco Rocca

599,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris539,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Vinmarken Bricco Rocca starter nærmest i Cascina Ballarins baghave, og familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på toppen af skråningen (230 m.o.h.). Ud over at byde på et meget idyllisk udsigt, lige ved foden af La Morra, er marken med sin sydøstlig eksponering kendt for at producere vine, som har et stort gemmepotentiale. Efter en håndplukning af druerne foregår gæringen på temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktiske gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder på store træfade af eg fra Slavonien (10 og 20 hl.) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

Barolo ”Bricco Rocca” fra Ballarin er et mesterværk af en vin med meget komplekse smagsnuancer. Brødrene Ballarin har en særlig evne til at producere klassisk Barolo. I glasset fremstår den med en meget flot, teglrød farve. Vinen kan virke lidt rustik og lukket først i glasset, men den åbner sig ret hurtig med iltning, og et væld af skjulte aromaer kommer frem i duften: Søde kirsebær, vanilje og mandler. Smagen er utroligt intens med toner af roser og violer og en frugtsødme, der lever langt ud i eftersmagen. Det er generelt en vin, som udvikler sig fint med årene, samtidig med at den sagtens kan nydes i sin ungdom – især efter en iltning på karaffel.

Som ung vil vinen være perfekt til oksekød, lam eller and. Med nogle år på bagen, vil den være særdeles velegnet til vildt.

Producent: 

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt ‘Cascina Ballarin’ (‘Danserens vingård’), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre…) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området – eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ‘Grand Cru’-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.

Drue(r)

Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.