Cascina Ballarin, Barolo Bricco Rocca

Cascina Ballarin, Barolo Bricco Rocca

599,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris539,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

14,5% vol.

Vinmarken Bricco Rocca starter nærmest i Cascina Ballarins baghave, og familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på toppen af skråningen (230 m.o.h.). Ud over at byde på et meget idyllisk udsigt, lige ved foden af La Morra, er marken med sin sydøstlig eksponering kendt for at producere vine, som har et stort gemmepotentiale. Efter en håndplukning af druerne foregår gæringen på temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktiske gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder på store træfade af eg fra Slavonien (10 og 20 hl.) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

Barolo Bricco Rocca fra Ballarin er et mesterværk af en vin med meget komplekse smagsnuancer. Brødrene Ballarin har en særlig evne til at producere klassisk Barolo. I glasset fremstår den med en meget flot, teglrød farve. Vinen kan virke lidt rustik og lukket først i glasset, men den åbner sig ret hurtig med iltning, og et væld af skjulte aromaer kommer frem i duften: Søde kirsebær, vanilje og mandler. Smagen er utroligt intens med toner af roser og violer og en frugtsødme, der lever langt ud i eftersmagen. Det er generelt en vin, som udvikler sig fint med årene, samtidig med at den sagtens kan nydes i sin ungdom især efter en iltning på karaffel.

Som ung vil vinen være perfekt til oksekød, lam eller and. Med nogle år på bagen, vil den være særdeles velegnet til vildt.

Gambero Rosso 2/3 Glas

James Suckling 94/100 Point

Wine Enthusiast 92/100 Point

Decanter 2020 Silver

Decanter 100 skala 90/100 Point

Drue(r)

Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.