Cascina Ballarin, Barolo Tre Ciabót

Cascina Ballarin, Barolo Tre Ciabót

399,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris359,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

14,5% vol.

Det er de små stenbygninger, man typisk ser på vinmarkerne i Piemonte (på lokaldialekt ciabot), som har givet navnet til denne vin. For i dette tilfælde er druerne plukket på tre forskellige marker med hver deres ciabot i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte dAlba og Novello. Vinstokkene er fra 15 til 60 år gamle og vokser mellem 230-250 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normal i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet på en kombination af nye og brugte franske barriques (225 l.) og tonneaux (500 l.), samt ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.

Barolo I tre Ciabot fremstår rubinrød i glasset, med orange skær. Duften er fyldig og elegant, med toner af mørke roser og violer men også stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær, samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med stor modningspotentiale. Vinen er særdeles velegnet til vildt eller oksekød eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

Gambero Rosso 2/3 Glas

Wine Enthusiast 90/100 Point

Drue(r)

Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.