Chateau Batailley, Pauillac, 5 Cru

Chateau Batailley, Pauillac, 5 Cru

749,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris674,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Batailley 2019 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 1% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2019.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på koncentrerede og en smule krydrede, mørke toner af brombær, chokolade og cedertræ. I smagen er vinen ret moden med god kompleksitet og fylde og ret afrundet tannin. Eftersmagen er lang og kødfuld, med Batailleys sædvanlige renhed og elegance. En ret harmonisk årgang med et godt gemmepotentiale, dog vil den udvikle sig hurtigere end fx 2018.

Server den til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!

Producent:

Château Batailley blev klassificeret 5. Cru Classé i 1855 under ejerskab af Pierre Borie familien, som boede på slottet og som i 1870 grundlagde et af de meste anerkendte vinhuse i området: Borie-Manoux. Sønnen Eugène Borie videreførte både slottet og firmaet frem til 1939 og efter 2. Verdenskrig overtog dennes søn, Marcel, Château Batailley og flyttede selve firmaet Borie-Manoux til Bordeaux – hvor det i dag stadig har hovedsæde. I 1961 overdrog Marcel Borie firmaet til sin svigersøn, Emile Castéja, og det er i dag Emiles søn, Philippe Castéja – og dermed 5. generation – som er ved roret, allerede godt hjulpet af 6. generation. Man kan derfor rolig tale om kontinuitet og familietradition på Château Batailley!

Slottet er med sine 57 ha. vinmarker på alle måder typisk Pauillac. Dels består jordbunden af den klassiske blanding af sand, småsten (graves) og ler, som nærmest er perfekt til vindyrkning, dels er beplantningen i vinmarkerne fordelt på 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, en sammensætning som er traditionel i distriktet. Ligger man hertil det det dygtige og erfarne team af vinmagere på slottet, har man forklaringen på, hvorfor vinene fra Château Batailley i dag er så efterspurgte og værdsatte internationalt.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.