Brut Rosé er, hvad vi kalder en “blend” rosé. Dette er en af de to metoder, der er godkendt i Champagne til at opnå en pink-farvet vin. Metoden består i at tilføje en lille portion rødvin (eller rosévin) til en hvidvinsbase. Den anden metode er den delvise macerationsteknik kaldet “saignée”.
Rødvin: 10% af blandingen. Lavet af Pinot noir og Meunier fra Trigny, Chigny-les-Roses (Montagne de Reims) og Neuville-sur-Seine (Côte des bar). Den er delvist lagret på egetræsfade i et år.
Hvidvin: 90% af blandingen. Dette er en blanding af årets vine og reservevine (ca. 25%) svarende til den, der findes i vores Brut-tradition.
En Rosé lavet af en ideel blanding, intim og forfriskende på én gang, med en imponerende (men ikke overdreven) duft. I “blinde” smagninger er det umiskendeligt en Rosé, med alle de egenskaber, der følger med. En naturlig smag, mellem enkelhed og elegance.
Dosage: 8 g/L