Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Johanneshof Reinisch, Ried Frauenfeld St. Laurent, Thermenregion, Øko

Johanneshof Reinisch, Ried Frauenfeld St. Laurent, Thermenregion, Øko

239,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris215,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt vanskelig at dyrke, samtidig med, at den giver et lille udbytte. Dette var årsagen til, at den forsvandt fra Bourgogne og næsten blev opgivet i Østrig, lige indtil omkring 1999-2009, hvor nogle producenter i Thermenregion genopdagede den blandt dem Johanneshof Reinisch.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarken Frauenfeld, som i området anses for at være et af de bedste steder at dyrke St. Laurent på, med sin meget mineralske, dybe jordbund (småsten, kalk, sand, ler) og de gunstige, varme klimaforhold. Vinstokkene på ca. 35 år er nogle af de ældste på ejendommen. Efter afstilkning og en skånsom knusning udsættes druerne for en kort, kølig skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til store træfade, hvor gæringen foregår. Til sidst modner vinen i ca. 16 mdr. på en kombination af franske, slavonske og østrigske barriques (225 l.).

Producent:
St. Laurent Frauendfled har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften fornemmer man tydeligt det lange ophold på træfad, men vinen er så koncentreret i frugt og aroma ellers, at det hurtigt er nuancerne af skovbær, vilde kirsebær og mandler, som dominerer. Smagen er dyb, fyldig og kødfuld og har stadig god sprødhed og friskhed. I grunden en meget charmerende vin næsten i bedste Bourgogne stil! Velegnet til okse, lam og råvildt.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.