Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Matthias Müller, Rheinquarzit Riesling Feinherb

Matthias Müller, Rheinquarzit Riesling Feinherb

139,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris125,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Feinherb (raffineret sødmefuld). Navnet henviser til det lysere kvarts der stikker frem blandt det mørke skifer i Rhindalens nordlige del.
Vinstilen er en sukker/syre-balance, hvor de både ”icy” og karamelliserede frugter modsvares af en ganske pæn portion syre (Næsten 10 G/L). Citrusfrugterne iblandes toner af litchi, mango og andre eksotiske frugter.

Serveringsforslag: Passer rigtig godt til østens sur-søde retter, rød karry, chili og ingefær, til pikante oste eller bare til et glas helt uden gastronomi, på terassen en varm sommerdag.

Producenten:

FAMILIEN BAG VINERIET HAR FREMSTILLET VIN I MITTELRHEIN I MERE END 300 ÅR. BOPPARDER HAMM ‘S VINMARKER BESTÅR AF STEJLE MARKER DER I ALLE BETYDNINGER ER “GROSS.” BÅDE MARKEN FEUERLAY OG OHLENBERG HAR NOGEN STEDER STIGNINGSPROCENTER PÅ 60!! FOR AT UNDERSTREGE BETYDNINGEN AF DETTE MIKROKLIMA, OG SOLENS GENSKIN I FLODEN, ER HER DEN STØRSTE FOREKOMST AF SMARAGD-FIRBENET NORD FOR ALPERNE.

MITTELRHEIN ER I PROCENT PLANTET RIESLING KUN OVERGÅET AF RHEINGAU, OG SAMTIDIG ER MAN SOM OFTEST REGIONEN MED LAVEST UDBYTTE PR. HEKTAR. OMKRING 88% OF MATTHIAS MÜLLER’S TOTALE AREAL ER BEPLANTET MED RIESLING. WEINGUT MATTHIAS MÜLLER ER MEDLEM AF VDP OG HAR TILTRUKKET SIG INTERNATIONAL BEVÅGENHED DE SENERE ÅR, VINERIET BLEV TILDELT GAULT & MILLAU’S HØJESTE ÆREBEVISNING, “WINERY OF THE YEAR 2012.” SAMME ÅR ÅBNEDES ET HØJMODERNE VINOTEK MED ET KÆLDERLAGER, DER OPFINDSOMT NOK ER AFKØLET AF GRUNDVAND.

DET TOTALE AREAL ER I SKRIVENDE STUND OMKRING 17 HEKTAR, HVILKET GIVER MELLEM 100-150.000 FLASKER VIN OM ÅRET.

HELE REGIONEN ER UNESCO VERDENSARV.

HOS MATTHIAS MÜLLER BLIVER VINENE, NÅR MULIGT, FREMSTILLET UDEN BRUG AF KULTURGÆR. DER ER INGEN MALOLAKTISK GÆRING, MEN TIL GENGÆLD EN LANG DRUE-UDBLØDNING. TOPVINE SPENDERER YDERLIGE TID, DELS EN GÆRING OP TIL ET PAR MÅNEDER, DELS UGER DEREFTER PÅ GÆRRESTER, FØR FILTRERING OG FLASKNING.

DE TYSKE DRUER: NÆSTEN HALVDELEN AF ALLE VERDENS RIESLING-STOKKE FINDES I TYSKLAND, DER DERMED SUVERÆNT ER DET LAND I VERDEN MED MEST RIESLING. DETTE ER MÅSKE IKKE SÅ OVERRASKENDE FOR I TYSKLAND REGNES DRUEN FOR UDELELIG TYSK.

EJ HELLER UNDRER DET MANGE AT LANDET HAR FLEST STOKKE I VERDEN MED WEISSBURGUNDER ELLER PINOT BLANC. MERE FORBAVSENDE ER DET MÅSKE AT LANDET ER 3.RIGEST PÅ PINOT NOIR – KUN OVERGÅET AF FRANKRIG OG USA !!

PINOT NOIR, OGSÅ KALDET SPÄTBURGUNDER, ER I ØVRIGT 3.MEST PLANTEDE DRUE I TYSKLAND, KUN SLÅET AF RIESLING OG MÜLLER-THURGAU.

Drue(r)

Riesling

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.