Sella & Mosca, Cannonau di Sardegna Riserva

Sella & Mosca, Cannonau di Sardegna Riserva

179,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris161,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Druerne til Sella & Mosca’s ”flagskib” – Cannonau Riserva – høstes fra vinmarker, der kun ligger et stenkast fra havet.

Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 24 måneder, hvoraf minimum 12 måneder på store egetræsfade.

Oplevelsen
Vinen har en flot rubinrød farve. Aromaen, som roligt stiger op af glasset, har noter af violer, marmelade, blommer, solbær og orientalske krydderier. Smagen er fyldig og solid, velstruktureret og varm med toner af urter og bær. I eftersmagen fornemmes ”toastede” noter fra fadlagringen samt et væld af behagelige krydderier.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt og retter med lam samt til modne/lagrede oste

Producenten:

Sardinien er et helt unikt og smukt sted, hvor natur, historie og kultur smelter sammen i en imponerende helhed. I disse omgivelser, som adskiller sig væsentlig fra resten af Italien, har Sella & Mosca produceret fantastiske vine i mere end 120 år.

Vingården blev oprindeligt etableret i 1899 af to eventyrer fra Piemonte. Ingeniøren Sella og advokaten Mosca. De blev begge betaget af det smukke og ukultiverede land. I årtier arbejdede de med at få kultiveret landet, og etablere vinmarker.
I dag er Sella & Mosca en moderne vingård, og absolut den mest succesrige på Sardinien. Sella & Mosca har i tidens løb vundet et hav af præmier (og mange hjerter) med deres fantastiske vine. Gamero Rosso har sågar kåret Sella & Mosca som ”Årets vinproducent” i Italien for ganske få år siden.

FAKTA om vinlandet Sardinien
Øen Sardinien, som er beliggende midt i Middelhavet, er næsten ligeså stor som Sicilien. Men vinproduktionen er meget mindre. Det tilplantede areal udgør kun godt 4% af Italiens samlede vinarealer, og mængden af færdig vin udgør kun ca. 1,6% af landets samlede vinproduktion.
Klimaet er varmt, og påvirket af de varme vinde fra Nordafrika, om end det omliggende hav har en mildnende effekt på temperaturen.

Landskabet er kuperet og præget af bjerge og bakker, mens kun ca. 1/5 er fladt landskab. De mange forskellige folkeslag, der har invaderet og styret Sardinien igennem tiderne, har sat deres tydelige spor på øens vinkultur. Dels i form af produktionsmetoder, men også ved at bringe nye druesorter til øen. Producenterne benytter sig derfor af en vældig stor mængde af forskellige druesorter hvor den blå Cannonau er den vigtigste, mens Vermentino er den vigtigste blandt de grønne sorter.

Drue(r)

Cannonau

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.