Ca’ del Baio, Barbaresco, “Vallegrande” Øko.

Ca' del Baio, Barbaresco, "Vallegrande" Øko.

349,00 DKK

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris314,10 DKK

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Barbaresco Vallegrande er lavet på Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3h.’s store parcel familien Grasso ejer, er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000. Generelt bliver druerne på Vallegrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod vest og udsættes ofte for store temperaturforskelle. Det giver et langt modningsforløb og derfor mere koncentrerede og aromatiske vine. Samtidig giver de ældre vinstokke en god koncentration og i øvrigt fremragende resultater i tørre årgange, hvor yngre vinstokke lider af manglen på vand. Gæringen foregår på tank og vinen bliver derefter modnet i 24 mdr. på store fade af slavonsk eg og desuden 6 mdr, efter aftapningen.

Vinen har en dyb, mørkerød farve. I næsen finder man modne, bløde toner af chokolade og kaffe. Smagen er mere delikat, end man forventer efter duften. Her finder man nuancer af kakao, men også lækre, krydrede toner af solbær, anis og vilde kirsebær. En god sammensætning af mørke og lysere, friske toner. Den slutter blødt og harmonisk, nærmest velouragtigt. Barbaresco Vallegrande vil egne sig fint til de fleste kødretter med kalv, okse og vildt men også til ikke alt for modne hvid- eller rødskimmeloste. Serveres i store glas.

Producent:

Ca’ del Baio har igennem 4 generationer og siden 1880 været ejet og drevet af familien Grasso. Familien råder i dag over en fornem portefølje af marker i nærheden af landsbyen Treiso (7 km. fra Alba), samt i selve Barbaresco. De har således parceller i nogle af de bedste marker i området, herunder i ”Asili”, ”Valgrande”, ”Marcarini” og ”Pora”. Ca’ del Baio har (naturligvis) primært tilplantet markerne med Nebbiolo, men de dyrker også Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay og… Riesling!

For familien Grasso, har respekten for naturen altid været en selvfølgelighed mere end en formuleret filosofi, og man har i mange år således ikke brugt kunstgødning eller pesticider på markerne. Men i 2017 fik respekten dog substans i en mere formuleret filosofi, da man tilsluttede sig et nyt lokalt projekt i Piemonte, der tager sigte på at fremme økologi og bæredygtighed. Dette projekt hedder ”The Green Experience” og er et hjælpe- og kontrolorgan, hvor man bl.a. forpligter sig til at respektere 10 regler, som f.eks. fremmer miljøvenlige dyrknings- og produktionsmetoder (bl.a. uden kemikalier), biodiversitet, florabeskyttelse og udbredelse af gavnlige insekter og fugle.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.