Caparzo, Sangiovese, Toscana

Caparzo, Sangiovese, Toscana

125,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris112,50 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Med årgang 2010 introducerede man en ny Sangiovese Toscana IGT hos Caparzo og den opmærksomhed og arbejde teamet bag Caparzo har knyttet til vinen viser, at man satser meget på den ny stil! Vinen er sammensat af 85% Sangiovese, 5% Merlot, 5% Petit Verdot og 5% Alicante som kommer fra Elisabetta Gnudi Angelinis tre vingårde i Toscana. Sangiovese hentes i Montalcino (Caparzo), Castelnuovo Berardenga (Borgo Scopeto) og i Magliano (Doga delle Clavule, Maremma). Det er den som giver elegancen i blandingen. Alicante-druen fra Maremma bringer intensitet og struktur, mens Merlot fra Borgo Scopeto giver rundhed og en sarte aroma. Endelig bringer Petit Verdot fra Montalcino struktur og farve.
Høsten foregår fra begyndelsen af september til midt i oktober, alt efter druesort og området, og foretages med moderne høstmaskiner som afstilker druerne samtidig med plukningen. Druerne fra forskellige sorter og oprindelser bliver gæret separat på temperaturregulerede (28°C) i 15 dage. 15% af Sangiovese druerne bliver dog skindmacereret køligt (8°C) i 48 timer for at opnå mere farve-, aroma- og smagsekstrakt, og gennemgår derefter en kortere gæring (7 dage) for at tilføre blandingen lidt mere sukker, og derved mere frugtsødme. Vinen har gennemgået en 10 dags malolaktisk gæring og er til sidst blevet modnet på større fade af fransk eg fra Allier. Efter aftapningen har den yderligere ligget 2 måneder på flaske inden afskibning.
Vinen har en flot, dyb, blank rubinrød farve. Duften er meget aromatisk og umiddelbar, med flotte nuancer af modne, mørke kirsebær, lidt brombær, men også mørkere toner af chokolade og lidt kaffe. Den slutter med en god velour og lækre, krydrede toner af hvidt peber. Efter få minutter i glasset udvikler vinen en god struktur og man fornemmer, at selv om det giver allerede utrolig meget fra sig, vil den sagtens kunne tåle at blive gemt 2-3 år – og blive bedre af det. Det er en velkomponeret og harmonisk vin.
Prøv den sammen med grillet kød af fjerkræ, kalv eller lam, men den vil også egne sig fint til grønsagsretter og klassiske italienske pasta- og risottoretter. Gerne med masser af krydderurter og tomat.

Producent:

Caparzo ligger 4-5 km. nordøst for den meget smukke by Montalcino på et sted, der oprindeligt hed Ca’ Pazzo (”den skøres hus”). Produktionspotentialet var enormt på denne ejendom, som havde fremstillet vin igennem århundreder, men som i løbet af 50’erne og 60’erne var blevet mere end forsømt.
Tingene ændrede sig fra 1970, hvor et dynamisk team lod ejendommen gennemgå en total istandsættelse, og hvor de omkringliggende jorder blev nybeplantet med især Sangiovese Grosso men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon og en smule Traminer.
I slutningen af 1990’erne blev ejendommen købt af Elisabetta Gnudi Angelini, som både investerede en del af sin formue og helt klart også sin sjæl i Caparzo.
I dag udgør vinmarkerne på Caparzo i Montalcino i alt 90 ha., fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig.
Mere end 40 års vindyrkning på ejendommen har givet teamet bag Caparzo stor erfaring med, hvilke kloner, druesorter og teknikker, der er de bedst for stedet, og i øvrigt på de to andre vingårde Elisabetta Gnudi Angelini har købt efterfølgende: Borgo Scopeto (70 ha.) i Castelnuovo Berardenga, øst for Siena (Chianti Classico) og Doga delle Clavule (60 ha.) i Magliano, nær Grosseto (Maremma).

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.